Årets første tur – til Sverige

Bobilene kom tidlig til båthavnene i år. Her fra Hunnebostrand. Foto: Yngvar Halvorsen.

Bobilene kom tidlig til båthavnene i år. Her fra Hunnebostrand. Foto: Yngvar Halvorsen.

Påsken er for mange den første turen med bobil, og for oss i Sør-Norge er det den svenske vestkysten som gjelder.

Her kommer våren noen uker tidligere på grunn av at Golfstrømmen gjør en sving ned langs Bohuslän kysten før den kommer til Oslofjorden. Og her har flere campingplasser og bobilparkeringer åpnet i motsetning til de fleste norske som ikke har funnet ut at hundrevis av bobiler er på veiene.

På ferga over til Strømstad er det fullt, hovedsakelig med bobiler. En time før ferga går fra Sandefjord er det fullt på bobilhavna og resten av parkering, så setter de seg i bevegelse og sjekker inn hos Fjordline, for de er det rimeligste selskapet nå.

Her er det veldig mange fra Søgne, en del vestlendinger, og alle oss fra Østlandet. Folk hilser og takker for sist, alle er i påskestemning og skal til sine favorittsteder. Et par fra Søgne har et vennepar som allerede er på Strømstad camping og har klart og fått en plass til de så de skal rett dit. Andre kjører mot bobilparkeringa i Strømstad der det var ca. femti andre bobiler.

Utnytter sola på Selater camping ved Strømstad. Foto: Yngvar Halvorsen.

Utnytter sola på Selater camping ved Strømstad. Foto: Yngvar Halvorsen.

Noen, eller veldig mange drar mot Grebbestad camping for å møte sine venner, de også på veien for første gang i påsken. Her kan man bestille på forhånd og er stappende fullt hver påske, også i år.

Alle de andre campingplassene i Strømstad er nesten fulle av bobiler, hovedsakelig nordmenn, men lengre nedover kysten er det flere svensker som har sine plasser de drar til i påsken. I Hunnebostad er det en bobilparkering, men i år er det ikke mange plassene til oss med bobil da påsken er tidlig og de fleste båteierne har ikke tenkt på å ta ut båten ennå, for da og frigjøre plass til oss.

Men jeg talte fjorten bobiler som hadde lagt seg rundt omring på opplagsplassen og fått en strømkontakt koblet til.

Påsken i år var kald og det var ikke mange timene vi satt ute i solen så tidlig i mars, men mange gode turer langs vannet, kanskje med et besøk på en restaurant etterpå gjør at vi har begynt å fylle opp med bobilopplevelser i 2016.

Denne leseropplevelsen er skrevet av Yngvar Halvorsen

Har du lyst til å få din reiseopplevelse på «trykk» i Bobilverden, send tekst og bilder til post @ bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *