Åpningsfest da Mathisen flyttet inn i nybygg

Denne uka har Mathisen Landbruksservice – eller MLS Fritid, som de nå heter, åpnet sitt store nybygg i Alta. Hele uka er markert med kundeaktiviteter.

På det nye industriområdet Skillemoen i Alta har MLS Fritid flyttet inn i nybygg denne uka. Da var det varmere i været enn det ser ut som på bildet. Foto: Kronstadposten.

Med 4 600 kvm grunnflate og større uteområder har MLS Fritid fått vesentlig bedre plass enn de hadde i sine gamle lokaler i Elvebakken. De nye lokalene ligger på det nye industriområdet Skillemoen, opp mot E45 i retning Kautokeino.

Når grunnflaten øker fra 1 600 kvm til 4 600 kvm får bedriften rom for mer effektiv drift og høyere kapasitet. Verkstedet har fått ni kjøreporter og har nå kapasitet til å ha mins 10 bobiler på verkstedet samtidig.

I dag har bedriften åtte mekanikere. Daglig leder Tor-Einar Mathisen forteller at de fortløpende vurderer å ansette flere mekanikere, men foreløpig holder de åtte unna.

Mathisen Landbruksservice har blitt til MLS Fritid og ny logo har kommet opp på nybygget. Foto: MLS.

Den offisielle åpningen var satt til mandag 27. mai, men verkstedet tjuvstartet. En av verkstedportene i det gamle verkstedet sviktet og i løpet av en helg kastet de seg rundt og flyttet inn to uker før det var planlagt.

Nybygget rommer også stor utstillingshall på 2 000 kvm med et skille mellom landbruksproduktene og fritidsproduktene. Det er fritidsproduktene som har det største volumet med salg av bobiler, campingvogner og båter. Fritidsproduktene omfatter også en utstyrsbutikk.

Mathisen er glad for å flere bobiler under tak. Tidligere måtte de største og dyreste bobilene stå lagret ute også om vinteren på grunn av manglende takhøyde. Nå kommer disse i hus. I nybygget kommer de også til pakke utstillingshallene litt tettere om vinteren slik at flere bobiler kan vises innendørs i en snøfri hall.

Når får også de største og dyreste bobilene plass innendørs. Foto: MLS.

MLS Fritid selger bobiler fra Kabe, Adria, Frankia, Morelo, Carthago og Sun Living samt campingvogner fra Kabe og Adria.

Service for kundene
Mathisen har også tenkt på sine kunder og andre veifarende i bobil. Derfor har de etablert en innendørs og oppvarmet tømmestasjon for toalettkassetter. En tømmestasjon for faste tanker ble ikke ferdig til åpningen, men det er klart for støping, forteller Mathisen, så det skal ikke ta så lang tid før den er klar. Det blir et mindre gebyr for å bruke tømmestasjonen, som holdes åpen hele døgnet.
– Vår nye beliggenhet kan gjøre dette til et naturlig stoppested for tømming på vei hjem, sier Mathisen.

Nybygget rommer også en stor utstyrsbutikk. Foto: MLS.

Feiret med kundene
Mandag var det invitert til åpningsfest med kaffe, kake og pølser. Mathisen forteller at det dukket opp så mange kunder at 500 pølser fikk bein å gå på, to store kaker ble for lite og vaffeljernet måtte overta. Kundene fikk selvfølgelig også omvisning i de nye lokalene.

Hele uka har de holdt åpent fra kl 8 til kl 18. Tidligere har de kun hatt lørdagsåpent i sesongen, men her i nybygget håper Mathisen det vil være grunnlag for å holde lørdagsåpent det meste av året.

– Jeg tror mange har ventet på denne åpningen. Det har vært mye folk innom og salgsbjella har klinget ofte, sier Mathisen. Han har ikke full oversikt over salget den første uka når Bobilverden.no tar kontakt, men generelt forteller han at det er godt salg av brukte bobiler og at salget av nye bobiler har vært tregt. Kanskje det endres med nybygget?

MLS Fritid har fått god plass til utstilling. Foto: MLS.

– Vi skrev for halvannet år siden at budsjettet for nybygget var på 80 millioner kroner. Holdt det?
– Ja, vi gikk noen runder med entreprenør for å holde kontroll på kostnadene. I tillegg er det kjøpt mye nytt til verkstedet. Alt i alt har vi endt opp med en investering på 75 millioner kroner

Selv om Mathisen Landbruksservice nå er delt opp i to firma; MLS Fritid AS og MLS Landbruksservice AS, er eierne de samme som før. Tor-Einar Mathisen er eier sammen med sin bror og far. At det er en ekte familiebedrift understrekes av at både hans sønn og svigersønn har begynt å arbeide på verkstedet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *