Åpnet like før Norge stengte, fikk et godt år

Bare tre dager før Norge stengte ned 12. mars i fjor åpnet Bobilsenteret Namsos dørene til sitt nye 50 millioners anlegg på Spillum. Det ble et godt år, men åpningsfesten er fortsatt utsatt.

9. mars 2020 flyttet Bobilsenteret Namsos inn i sitt nybygg. Innflyttingsfesten er fortsatt koronautsatt. Foto: Knut Randem.

28. mars skulle det vært innvielsesfest i de nye lokalene, men den er forsinket med halvannet år. Jan Frode Kveli, daglig leder i Bobilsenteret Namsos håper de kan gjennomføre sitt tradisjonelle treff i august og endelig gjennomføre åpningsfesten. Så langt har de unngått alle arrangementer som kunne samle mange kunder samtidig.

Da Bobilverden.no snakket med Kveli like etter nedstengningen var han glad de hadde kommet i hus i nybygget før alt stengte ned. Det hadde vært langt vanskeligere å være på flyttefot våren 2020.

– De to første månedene i nybygget ble slett ikke som som vi hadde planlagt. Fram til etter påske var det temmelig dødt i markedet, men mot slutten av april da hytteforbudet ble opphevet løsnet det. Folk begynte å se seg om etter hytte på hjul, sier Kveli.

– Nysgjerrigheten blant kundene var stor ettersom vi også startet opp med campingvogner i fjor. Det gjorde at vi fikk kunder i flere aldersgrupper.

Kveli forteller at da markedet kom tilbake holdt trykket seg oppe til godt ut i august. Høsten har også blitt langt bedre enn normalt. De har aldri solgt så mange bobiler i desember som de gjorde i fjor.

De verkstedansatte måtte ta støyten da alle bestillinger ble kansellert etter nedstengingen. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

Permitterte verkstedet
Den mest dramatiske effekten av nedstengningen i mars var at alle avbestilte verkstedtimene sine. I en til halvannen måned var derfor verkstedfolkene helt eller delvis permittert og hardest rammet av nedstengningen.
– Siden har det gått i ett for verkstedet. Det som ikke ble gjort i mars-april skulle gjøres senere da vi også hadde andre jobber å ta oss av. Derfor har verkstedet hatt full trykk helt fram til jul, forteller Kveli.

– Vi så også at det var en del ferske bobilfolk på veiene i fjor. For dem har verkstedet bidratt så godt som mulig. Det har vært en miks av brukerfeil og andre feil.

– Et av våre bedre år
Kveli forteller at 2020 blir et av bedriftens bedre år. Omsetningen i Namsos øker med nesten 20 prosent fra 152 millioner i 2019 til 186 millioner i 2020. I tillegg omsetter en mindre avdeling i Bodø for om lag 40 millioner.

I antall enheter kan dette oversettes til 60 bobiler og 14 campingvogner solgt nye fra nybygget i Namsos. I tillegg er det solgt 158 brukte bobiler og 16 campingvogner.

– Vi hadde et ganske bra bruktlager og hadde bestilt en del nye bobiler med tidlig levering på grunn av åpningen av nybygget. Vi hadde tro på 2020 og hadde bestilt inn mye nytt. Jeg er glad vi hadde mange bobiler å vise fram da markedet løsnet, sier Kveli.

Til tross for pandemien eller kanskje på grunn av den? 2020 ble et av deres beste år, forteller daglig leder Jan Frode Kveli. Foto: Knut Randem.

Bruktlageret ble ikke tømt, men bobiler spesielt mellom 200 000 og 500 000 kroner forsvant ut fortløpende da de kom inn.

– Nå har vi et stort, men bra varelager. Og vi har et godt utgangspunkt for sesongen som kommer, sier Kveli.

Nå i januar er det stille og rolig, men ettersom store deler av lageret er innendørs kan det godt være snøstorm ute. Likevel tror ikke Kveli det begynner å løsne før i slutten av februar, men i mars blir det fullt trykk som vanlig, regner han med.

– Vi har kalkulert med at 2021 blir et godt år tilsvarende 2020. Nå er vi på det nivået vi skal være og har ikke noe stort ønske om å vokse mer. Vi skal jo ta vare på nåværende og framtidige kunder, avslutter Kveli.

Bobilsenteret Namsos har 13 ansatte i Namsos og fire i Bodø.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Åpnet for kunder, men utsetter festen
Les også: Generasjonsskifte og nybygg i Namsos

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *