Åpner nytt utsiktspunkt på Høllesli

Statens vegvesens nye rasteplass Høllesli langs Nasjonal turistveg Ryfylke åpner offisielt idag. Her er det mektig utsikt over Lysefjorden.

Raste- og utsiktsplassen Høllesli ved Nasjonal turistveg Ryfylke. Arkitekt: Lie Øyen Arkitekter. Foto: Frid-Jorunn Stabell.

– Vi i ytre Ryfylke er utrolig glade for at Nasjonale turistveger har bidratt til dette flotte utsiktspunktet, og for at dere legger så mange gode kvaliteter i arbeidet, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes i en pressemelding fra Statens vegvesen.

– Rasteplassen har åpnet muligheten for innbyggere og turister til å se den mektige Lysefjorden fra den beste synsvinkelen. Dette er magisk vakkert, slik som alt annet Nasjonale turistveger har laget, sier Strandordføreren. Hun tror Høllesli vil trekke flere turister til Lysefjordsområdet.

Utsiktspunktet på Høllesli er utformet som en skjæring igjennom fjellet fra parkeringen til der landskapet åpner seg med vid utsikt inn Lysefjorden. Utsiktspunktet er utformet med en stram trinnvis flate som er felt inn i fjellet, jevnt og presist formet med sprøytebetong.

Prosjektet er signert Lie Øyen arkitekter og ble fullført i 2020, men den offisielle åpningen er forsinket på grunn av pandemien.

Liv Jorunn Tjelmeland i Visit Ryfylke sier det er svært gledelig for Ryfylke å endelig få en arkitekturinstallasjon ved starten av turistvegen i sør:

– Å kunne gjøre Lysefjorden tilgjengelig for alle og kunne tilrettelegge for et fantastisk fotopunkt i slike omgivelser har blitt svært godt mottatt. Arkitektur har blitt et kjennetegn for Ryfylke og noe som definitivt blir lagt merke til av både nasjonale og internasjonale gjester, forteller Tjelmeland. Og legger ubeskjedent til at Ryfylke absolutt har Norges flotteste rasteplasser med fjordutsikt i verdenstoppen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *