Åpner naturskjønn bobilplass i Uddevalla

I tide til midtsommer åpner den nye bobilplassen på Bodele i Uddevalla. Kommunen ble nylig kåret til årets mest bobilvennlige kommune i Sverige. Denne plassen var med i helhetsbildet.

Det er strøm på alle plasser. I bakgrunnen parkeringsplass for personbiler til stranden. Foto: Uddevalla kommune.

I Bodele finnes det 19 plasser med med havutsikt i naturskjønne omgivelser. Bodele badeplass, Strandpromenaden og den historiske badebyen Gustafsberg ligger like ved.

Torsdag 20. juni åpner Bodele bobilplass for besøkende.

– Vi er utrolig glade for at denne vakre bobilplassen nå kan åpne. Det har vært stort behov for egnede oppstillingsplasser for bobiler i vår kommune i lang tid. Nå tilbyr vi turister med bobiler en perfekt plass i naturskjønne omgivelser, som samtidig ligger nær sentrum av Uddevalla, sier Mattias Forseng, leder av samfunnsbyggingsnemnda.

Tømmestasjonen er ikke helt ferdig ved åpningen, men toalettkassetter kan tømmes i automaten. Foto: Uddevalla kommune.

Strøm og servicehus
På bobilplassen er det strøm på alle de 19 plassene. Det finnes også et servicehus med toaletter, drikkevannsfylling, tømmestasjon for toalett og spillvann samt mulighet for å kaste søppel. Tømmestasjonen for gråvann er ikke ferdig når plassen åpner, men vil være i drift snart, skriver kommunen i en pressemelding.

– Arbeidene var planlagt ferdig i uke 28, men er nå ferdig før tidsplanen. Sluttbesiktigelse skjer i dag. Akkurat nå, før gresset har etablert seg på bobilplassen, må man være litt forsiktig siden det er nysådd, sier Birgitta Andersson, prosjektleder i samfunnsbyggingsforvaltningen.

Størrelsen på plassene varierer noe. Sju av dem er 10,5 meter lange, og tolv av plassene er 7,5 meter lange. Innfartsveien og oppstillingsplassene er gruset og omkranset av gressområder.

Bodele bobilplass i Uddevalla åpner i morgen, 20. juni. Foto: Uddevalla kommune.

Nytt betalingssystem for Bodele og Lindesnäs bobilplass
I forbindelse med åpningen av bobilplassen innføres også et nytt betalings- og bookingsystem. For å reservere en plass på Bodele bobilplass skanner man en QR-kode og kommer til nettsiden “Ställplatser – Uddevalla”. Der finnes informasjon om booking og betaling.

Når man har betalt med kort eller via Swish får man en kode som brukes til tømmestasjonen og til toalettene. Strøm er inkludert i oppholdsprisen. Bobileiere som kun ønsker å tømme kan skanne en QR-kode og betale kr 100 kun for disse tjenestene.

Prisen for overnatting er satt til kr 350 april til august og kr 200 i lavsesong. Plassen er åpen hele året.

Det nye betalings- og bookingsystemet gjelder også på bobilplassen på Lindesnäs, der man kan forhåndsbestille en plass eller komme drop-in.

Bobilplassen i sentrum bak Bohusläns museum på Museigatan 2 er uendret. Man betaler på stedet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Sveriges mest bobilvennlige kommune

Del dette med andre:

  1 comment for “Åpner naturskjønn bobilplass i Uddevalla

  1. Ja det var på tide,har bodd i Uddevalla flere år, men mye krangling med plasser.
    Særlig på Lindesnes,var flott plass i gamle dager, men så begynte flere å flere å ta seg tilrette,dermed stengt i lang tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *