Åpner gamle Svinesundbro for grensepassering av reisende med gyldig koronasertifikat

Regjeringen vil lette på trykket på grensen ved Svinesund og la de med gyldig koronasertifikat passere over gamle Svinesundbro.

Den nye Svinesundbrua får mindre kø når alle med koronapass kan kjøre gamle Svinesund. Foto: Vetle Houg.

Kravet er at samtlige i bilen har gyldig koronasertifikat. Det vil gjøre det lettere for dem som må passere tollstedet ved den nye broen, skriver regjeringen i en pressemelding.

– For å begrense trafikken på den nye Svinesundbroen, har regjeringen bestemt å åpne den gamle Svinesundbroen for dem som kan fremvise gyldig koronasertifikat. Jeg vil presisere at samtlige i bilen må være fullvaksinerte eller ha gjennomgått covid-19 siste seks måneder. Barn som ikke er omfattet av egne unntak i covid-19-forskriften i forbindelse med pendling over grensa, må fortsatt benytte nye Svinesund bro. Det samme gjelder reisende som har deklareringsbehov for Tolletaten, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Målet er å begrense køene ved den nye broen hvor det gjennom sommeren har vært lange køer og flere timer ventetid ved grensepasseringen. Lange køer har gjort det svært krevende for tungtransporten som må passere på nye Svinesund bro ettersom Tolletatens kontrollstasjon ligger her.

– Det er blitt utført utbedringer i kontrollsonen, slik at kontrollen av de reisende på den gamle Svinesundbroen kan utføres mer effektivt. Alt i alt håper vi at dette vil føre til mer effektiv grensepassering, sier Mæland.

Endringen tredde i kraft i dag.

Presisering: Redaksjonen får flere spørsmål om bobiler kan kjøre her og spesielt om bobiler over 3500 kg kan gjøre det. Pressemeldingen fra regjeringen skiller ikke på kjøretøy, men om det er behov for tollbehandling. Alle som har noe å fortolle må kjøre den nye brua. Når det gjelder bobiler over 3500 kg kan vi ikke gi noe svar da vi ikke kjenner dagens skilting på svensk side. Sist vi kjørte der var det skiltet med forbud for lastebiler over 3,5 t, men vi vet ikke sikkert om svensk tolkning av skiltet er lik den norske.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  8 comments for “Åpner gamle Svinesundbro for grensepassering av reisende med gyldig koronasertifikat

  • Det sier ikke regjeringen noe om i sin pressemelding. Vi vil tro at så lenge du har lov til å kjøre over brua, så bør det gå.

    • Vi kjenner ikke årets skilting på stedet så det kan vi ikke si noe om. Veiskiltingen er på svensk side og må selvfølgelig følges. Grensepasseringen er på norsk side av brua, og det er passeringen av den som er omtalt fra regjeringen.

     • Dere skriver jo: Vi vil tro at så lenge du har lov til å kjøre over brua, så bør det gå.

      Jeg er redd dere tror feil !

      • Det betyr vel ganske enkelt at du må lese veiskiltene selv og ikke be bibilverden leie deg rundt i verden

      • Det er ikke godt å vite hva du mener vi tar feil i. Skiltingen på veien som fører til grensa må jo følges. Som det står over så vet vi ikke hvordan skiltingen er pt.

 1. Jeg kjørte over den gamle Svinesundbrua i går med en bobil på 5,5 tonn. På svensk side er det den siste biten mot brua skiltet med forbudt for lastebil over 3,5 tonn. I Norge gjelder ikke dette skiltet for bobiler (M1) så jeg tok sjansen på at det samme gjelder i Sverige (vet ikke sikkert altså). Det gikk bra. Norsk politi sa i hvert fall ingenting i grensekontrollen – hverken om størrelsen eller at det var en bobil…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *