Åpner bobilplass og bygger bobilhotell 30 meter fra Tønsberg

I dag åpner Morten Glenna sin nye bobilplass 13 minutters gange fra Tønsberg sentrum. Det er bare en måned etter at han fikk de nødvendige godkjenningene av Færder kommune.

Morten Glenna med plantegningen. Bobilverden.no prøveparkerer før oppmerkingen er på plass. Foto: Knut Randem.

Kommunegrensa mellom Tønsberg og Færder går gjennom nabotomta, men uavhengig av det vil du oppleve det som om du er i Tønsberg. Selv om du er på Nøtterøy med verkstedområdene til Kaldnes som nærmeste nabo.

– 17. juni fikk vi de nødvendige tillatelser til å gå i gang for fullt. Da hadde vi gjort en del ikke søknadspliktig planeringsarbeid på forhånd, forteller Glenna. Når han åpner i dag er det for de som klarer seg uten fasiliteter.

– Vi merker opp 26 plasser med 10 meter lengde, men jeg er spent på om vi har beregnet dette riktig, sier Glenna og ser utover plassen med tre rekker med strømstolper to dager før åpning.
– Det blir plass til 26 bobiler, men i sommer har vi mulighet til å utvide med flere plasser om dette blir populært.

Det ble en hektisk innspurt de siste to dagene før åpning. Foto: Knut Randem.

Plassen ble merket opp i dag (fredag) og elektrikeren blir ferdig med jobben mandag, forteller Glenna. Straks kraftselskapet har koblet anlegget til nettet, blir det strøm i kontaktene. Han håper kraftselskapet har mulighet til å koble til anlegget i løpet av kommende uke.

– Det er lange leveringstider nå under pandemien, men jeg har bestilt en toalettcontainer med tre komplette bad. Den skal være på plass i løpet av august. Da kommer det også tømmestasjon for toalettkassett og gråvann.

Glenna vil ikke være for dyr, men investeringene på 2,5 millioner må tjenes inn. Før flere fasiliteter kommer på plass blir prisen kr 200 per døgn. Deretter legger han nok på en femtilapp eller to når alt er på plass.

Selv om plassen formelt sett ligger i Færder kommune, så blir den Tønsbergs best utstyrte bobilplass når alt er på plass.

Før åpning fikk han ryddet en snarvei ut av bobilplassen. Da skal det ta bare 13 minutter å gå til Tønsberg sentrum over gangbrua, forteller han.
Med tiden kan det også hende at det blir kunstgress foran hver plass, tenker han høyt.

Hektisk innspurt
Det har vært en hektisk innspurt de siste dagene. To dager før åpning ligger det fortsatt noen grushauger her og der, noen hull skal jevnes ut og innkjøringen skal legges om, men åpningen i dag går som planlagt, bekrefter han.

Her kommer det grill og benker til bruk for gjestene. Det er her sola sist går ned på Nøtterøy, mener Morten Glenna. Foto: Knut Randem.

Ned mot sjøen har bobilplassen en gressplen på et halvt mål. Den ryddes og tilrettelegges for gjestene. Her skal Glenna sette ut benker og en grill gjestene kan benytte seg av. I enden av steinmuren mot vannet er det en liten strand. Her kommer han til å søke om tillatelse til å legge på mer sand.

Ved siden av denne plenen leier en av Glennas leietakere ut kajakker til de som vil ta seg en tur ut på sjøen. De har også en flytende badstue liggende her. Den skal etter hvert kunne leies.

Bygger bobilhotell
Tomta bobilplassen ligger på er på 10 mål. Det gir plass til mer aktivitet. Langs den ene siden bygger Glennas firma en isolert plasthall. Dette skal bli et oppvarmet bobilhotell for 34 helårsplasser.

Hallen er bestilt og skal leveres ferdig i begynnelsen av oktober. På en annen del av tomta skal det bygges en hall for en av leietakerne i komplekset. Men i sommer blir det kun for bobiler på plassen.

Se kart og detaljer om plassen på Bobilplassen.no.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Åpner bobilplass og bygger bobilhotell 30 meter fra Tønsberg

  1. Koselig plass, badestrand med benker til fri benyttelse, på gress! 10 minutter på bena til matbutikk og ja, vi gikk i normal gange til bryggen på 14 minutter. Laaang solnedgang og ingen bil-støy. Bare å besøke folkens, koseligste plassen i Tønsberg. Alle fasiliteter er ikke på plass ennå men det er like før, da blir det enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *