Åpner bobilplass i havgapet

Den tidligere fotballbanen blir forvandlet til bobilplass. Bildet er tatt et par uker før ferdigstillelsen. Foto: Skjermdump fra Havkroas video.

Tonny Iversen på Veiholmen, det lille fiskeværet som kaller seg Havets hovedstad, åpner Sankt Hansaften ny stor bobilplass med erfaren snorklipper og konserter i havgapet.

Iversen er driver av Havkroa på Veiholmen og arbeider nå på spreng med å gjøre om en fotballbane til 48 bobilplasser med alle nødvendige fasiliteter. Veiholmen er veifast med Smøla, men du må ta ferge for å komme til Havets hovedstad.
– Det er noe annet enn Oslo som bare er Norges hovedstad, smiler han.

Været på Veiholmen sett fra Innveien. Fyret i bakgrunnen er Haugjegla fyr. Foto: Wikimedia commons.

Et gammelt fiskevær
Det er litt sørlandsstemning med hus tett i tett, sier Iversen. Veiholmen er det største fiskeværet sør for Lofoten og er kun tilgjengelig med ferger. Fra Kristiansund tar du ferge til Tustna og så videre til Smøla. Fra Sandvik, ca to timer sør for Trondheim går det direkteferge til Smøla. Fergene tar om lag en halv time.

Havna på Veiholmen. Foto: Havkroa.

– Vi ligger helt ute i havet. I dag er det 24 m/sek vind her ute og mye må tjores fast. Folk kommer ikke hit for å ha det vindstille, men når været er godt er det knallfint her ute, forteller Iversen.
– Her finner du butikk, kafeer, restauranter og museer. Du kan gå på fyrbesøk i Haugjegla fyr, værvandring, kunstutstillinger, dra på havfiske, konserter og en rekke andre arrangementer, reklamerer han friskt. Han legger ikke skjul på at han gjerne vil ha flere gjester til sin egen Havkroa. Derfor stiller han opp for å kjøre deg mellom bobilplassen og Havkroa om været er av det mindre gjestmilde slaget eller transport er nødvendig. Bobilplassen ligger nemlig en snau kilometer fra Havkroa.

Tonny Iversen står klar til å servere. Om noen dager kan han også ta i mot 48 bobiler. Foto: Privat.

Offisiell åpning Sankt Hansaften
Lørdag kl 15.30 er det offisiell åpning på Veiholmen og Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen skal holde åpningstalen og klippe snora. Hvorfor henne, har hun tilknytting til Veiholmen?
– Nei, men hun er en erfaren snorklipper og jeg tror hun skal få døpe båten min samtidig. Vi tar det litt humoristisk her, sier Iversen.
Mannskoret Karrain skal syng salte viser og Tonny Iversen, som selv er musiker, skal holde konsert i forbindelse med åpningen. Deretter blir det omvisning på plassen og gratis pølser og brus til de som stiller opp.

Det er driveren av Havkroa som anlegger bobilplassen på Veiholmen. Foto: Havkroa.

– Her skjer det masse rart hele året, særlig om sommeren, skryter Iversen.
– Åpningshelga er det Hans-Erik (Hank von helvete) Dyvik Husby som har konserter og synger Johnny Cash både fredag og lørdag, men den må du betale for å få med deg. Etter konserten spiller Tonny Iversen selv opp til dans og pubkveld.

Den offisielle åpningen er altså lørdag ettermiddag, men Tonny Iversen forteller at de skal klare å ta i mot de første gjestene på bobilplassen allerede torsdag ettermiddag.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Veiholmen bobilplass på Bobilplassen.no (flere detaljer)

Del dette med andre:

  1 comment for “Åpner bobilplass i havgapet

  1. Dette syns jeg høres helt genialt ut. Vi er stadig på utkikk etter nye plasser å ha bobiltreff på. Så dette blir spennende å sjekke ut.
    Lykke til med den nye bobilparkeringa.

    Mvh. Tove Lindtner
    Treffkoordinator i Norsk Bobilforening Reg. Midt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *