Åpent hus og en 6-meter fra Challenger

Challenger 240 Open Edition er navnet. Og visst er den åpen. To inngangsdører, den ene gjennom garasjen, gir nye muligheter. Og så har de en ny 6-meter.

Med senkeseng over salongen er gulvplass spart. Kjøkkenet er plassert nesten bakerst med egen inngang. Foto: Knut Randem.

Bobilverden.no er på verdens største bransjemesse, Caravan salon i Düsseldorf. Her viser Challenger sin åpne bobilløsning Challenger 240 Open Edition på 699 cm og en kort modell på 599 cm. Utover at de er nye er det lite slektskap mellom de to.

Kjøkkeninngangen går gjennom garasjen bak på venstre side. De oppslåtte hyllene like innenfor døra kan slås ut om intet sperrer slik sykkelen gjør nå. Foto: Knut Randem.

Challenger 240 Open Edition har, som navne viser, et åpent interiør. Her er det ingen steder å gjemme seg – i den grad det er mulig i en bobil. Men her er det bokstavlig talt kun på det lille rommet du kan få være i fred.

Modellen er beregnet for fire personer både sittende, liggende og spisende. En oppgitt egenvekt på 3115 kg er kanskje ikke så mye om det er fire storvokste på tur.

Sengene kan reies opp i salongen og i tillegg er det en senkeseng over denne. I salongen er det to løse puffer som kan flyttes rundt.

På høyre side ser den ut som en normal bobil med inngangsdør på det vanlige stedet. Men i tillegg har denne modellen en inngang bakerst på venstre side. Denne inngangen går bokstavlig talt tvers gjennom garasjen. Men en sykkel i garasjen gikk det fint å passere kjøkkenveien inn i bobilen. En løsning som føyer seg inn i rekken av mange utradisjonelle løsninger fra Challenger.

Avhengig av hvordan du bruker garasjen så er det her også en oppslagbar hylle, som når den kan slås ned gir mange hyller like innenfor kjøkkeninngangen.

To puffer kan flyttes rundt i 240. Da blir det enkelt plass til et par ekstra gjester. Foto: Challenger.

En kort lettvekter
Nyheten Challenger S 194 Slim line er bare 599 cm lang. En fin lengde for de som kjøre mye på ferger. Denne er langt lettere med en oppgitt egenvekt på bare 2570 kg. Antallet sitteplasser og spiseplasser er fire, men antallet soveplasser er to til tre avhengig av tilvalg. Etter dagens regler for bobiler i Norge skal den da ikke kunne registreres for flere personer enn det er soveplasser til, men regjeringen har varslet at disse reglene skal endres i løpet av året.

Salongen i S 194 rommer fint fire personer. Foto: Knut Randem.

Med stige opp i den tverrstilte senga blir det bedre høyde i garasjen under. Foto: Knut Randem.

Når bobilen blir bare 599 cm lang er det en vanlig løsning å ha tverrstilt dobbeltseng bak. Forover ser den ganske så tradisjonell ut. Den er ikke bare kort, men også smal med kun 210 cm på tvers.

Begge de omtalte modellene er halvintegrerte. Her S 194 med sitt smale ytre. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *