Anbefaler ferie i Norge i 2022

Norge er et av ti land Lonely Planet anbefaler å reise til i 2022. Slovenia er det andre europeiske landet på topplista trendmagasinet har satt sammen.

Bærekraft og spektakulær natur frister de som følger Lonley Planets anbefalinger. Foto: Knut Randem.

– Vi er så stolte! Å bli løftet opp og fram av Lonely Planet er verdt mye. Det er et globalt samfunn med turister som er opptatt av bærekraftige opplevelser – og når de anbefaler Norge – da lytter en stor skare av reiselystne over hele verden på dem, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Med Norge på andre plass og Slovenia på femte plass på denne kåringen ligger det an til å bli økt besøk av utenlandske turister til disse landene neste år. Også blant bobilturistene vil det sikkert være mange som følger Lonley Planets råd.

Lonley Planet har også en toppliste for regioner. Der er fjordene på Island, kysten av Kent i Storbritannia og vinområdet Burgund i Frankrike Europas bidrag. På topp ti-lista over byer det er verd å besøke er det kun Freiburg i Tyskland som har fått en plass på lista.

Det er 17. året på rad at Lonley Planet deler en samling med det ypperste av det ypperste innen destinasjoner. For 2022 har de særlig lagt vekt på bærekraftige reiseopplevelser, som sørger for at turister skal ha en positiv påvirkning på de stedende de besøker.

På topp tre over listen med land Lonely Planet anbefaler finner vi Norge. Helt på topp troner et av verdens minste land The Cook Islands, Norge kommer som nummer to og bak oss følger Mauritius. På listen er kun 10 av verdens 195 land med.

– En anerkjennelse som dette er som et kraftig heiarop vi tar med oss på veien videre. Det gjøres utrolig mye god innsats på alle nivåer i norsk reiselivsnæring knyttet til bærekraft – og det er takket være denne felles innsatsen at Norge i dag får denne hedersbetegnelsen av Lonely Planet, sier Bratland Holm.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Anbefaler ferie i Norge i 2022

  1. Man jubler over mulig turistinvasjon til Norge, samtidig som FNS klimakonferanse pågår serverer dommedagsprofetier for vår jord, om vi ikke endrer livsstil. Turisme, fly, bil, reisevirksomhet er jo egentlig kun forurensende luksus. Hvorfor reagerer ikke klimaforkjemperne på dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *