Alt i ett – hengerfeste, sykkelstativ og oppbevaringsboks

Administrerende direktør Jürgen Hannig viser fram sin nyhet. Her klargjort for to sykler. Foto: Knut Randem.

Trenger du plass til to eller fire sykler bak på bobilen? I kombinasjon med en oppbevaringskasse eller vil du bruke hengerfestet? Da kan du med et nytt system kombinere og variere etter behov.

På CMT-messa i Stuttgart lanserte GA Actuation Systems GmbH under merkenavnet Minnid det de kaller e.hit og diverse tilbehør for oppbevaring bak på bobilen. Systemet kan også benyttes med et avtagbart hengerfeste, men ikke alt på en gang…

Administrerende direktør Jürgen Hannig forteller Bobilverden.no at dette er premierevisningen av systemet de har utviklet etter egne ideer, men i et samarbeide med Knaus. Det var da naturlig at nyhetene ble presentert på Knaus stand.

Basis i systemet er e.hit. Her med hengerfeste påmontert, resten er skjult under bobilen. Slik det er vist her veier systemet 56,5 kg. Tilhengerfestet skal tåle 2000 kg vekt på henger. Foto: Knut Randem.

Basis I systemet er e.hit, som monteres i bobilens chassis med fire bolter og er usynlig når ingen av tilbehørsdelene er i bruk.

Det minste tilbehøret er det avtagbare hengerfestet som skyves på plass når det skal brukes. Hengerfestet kan ikke benyttes sammen med det øvrige utstyret. Selvfølgelig.

Når e.hit skal påmonteres annet utstyr senkes basis i boksen og ut kommer to armer som automatisk peker bakover. På denne skyves e.base innpå og festes med et klikk, og vipps så lyser det i baklysene og du er klar til å velge hva du skal benytte bæreren til.

Her er lastebæreren montert. På denne kan du sette en oppbevaringskasse eller sykkelstativet. Foto: Knut Randem.

På lastebæreren kan du velge å ha en vanntett oppbevaringskasse som er tilpasset systemet eller sette på en holder for to sykler. Ønsker du ha med fire sykler kan det settes på en forlenger. Du kan også velge å kombinere oppbevaringskassen med bruk av forlenger og to sykler på denne.

Det er kun e.hit som må monteres permanent. Alt det synlig tilbehøret settes på og tas av uten bruk av verktøy. Presentert på ei messe ser det svært så enkelt ut.

Hanning forteller at e.hit i dagens utgave kan bære 120 kg, men de vil neste år komme med en sterkere versjon for inntil 140 kg vekt.

Her er oppbevaringsboksen kombinert med forlenger og plass til to sykler. Foto: Produsenten.

– Det vil komme noe nytt utstyr hvert år og vi planlegger også en mulighet for lading av el-sykler mens de står på stativet og du kjører. Når du kommer fram skal syklene være ferdig ladet, forteller han. Mer røper han ikke av planene nå.

For det brede bobil-publikummet er det bare en hake. Samarbeidet med Knaus innebærer at systemet de to første årene kun kan leveres til bobiler fra Knaus-konsernet. Pris er så langt ikke oppgitt.

Se systemet bli montert i denne korte filmen:

Tekst og foto/film: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *