Alle grenseoverganger er nå åpne

Fra midnatt har samtlige grenseoverganger til nabolandene blitt åpnet slik de var før koronapandemien. Fortsatt gjelder regler om testing for uvaksinerte.

Nå kan du bruke alle grenseovergangene og ikke bare de store som har vært åpne det siste halvannet året. Foto: Vetle Houg.

Fullvaksinerte med koronasertifikat kan nå passere alle grenseovergangene. Det vil bli foretatt stikkprøvekontroller på grensen.

Personer som kommer fra et område/land med karanteneplikt er i utgangspunktet testpliktige, så fremt de ikke har gjennomgått koronasykdom eller er fullvaksinerte, opplyser regjeringen. Det må kunne dokumenteres med et verifiserbart koronasertifikat som er koblet til EUs løsning.

Reisende med testplikt skal som hovedregel fortsatt teste seg på selve grensen. Er det ikke en teststasjon på grensen eller teststasjonen ikke er åpen, må man teste seg med antigen hurtigtest på en offentlig teststasjon så raskt som mulig, og senest innen 24 timer etter ankomst.

Personer som ikke har et godkjent digitalt koronasertifikat, er i utgangspunktet testpliktige dersom de kommer fra land eller områder med karanteneplikt.

Dette betyr i korthet at du nå kan ta bobilen og reise en tur til nabolandet og hjem igjen som i «gamle dager» – så lenge du har et gyldig koronasertifikat.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *