Alarmselskap gjennom konkurs til fortsatt drift

Selskapet gikk konkurs, men fortsetter driften under sitt gamle navn. Kundene bør ikke ha merket noe til det som har skjedd, sier daglig leder, som er på oppløpssiden for en avtale med banken.

Avara-gründerne Rudy Steen Johansen (f.v.), Petter Quinsgaard og Bengt Heggertveit vil drive Avara videre, men bedre tilpasset situasjonen i markedet. Foto: Avara.

Høsten 2020 kunne vi bringe nyheten om den nye tilbyderen av alarmer for bobiler og campingvogner. Noen måneder senere kom Avara AS på markedet med sin nyutviklede alarm og alarmtjeneste.

Det var Petter Quinsgaard, Bengt Heggertveit og Rudy Sten Johansen som var gründerne bak selskapet.

For et drøyt år siden gjennomførte selskapet en emisjon og hentet inn litt over 6 millioner kroner i ny kapital. Selskapet hadde håpet på det dobbelte, men pengene satt langt inne hos investorene.

En kommende satsning i Europa med salg i flere land ble oppgitt som årsak til behovet for mer kapital.

Avara AS gikk konkurs i mars, men via navneendring og nyetablering har varemerket gjenoppstått som bedriftsnavn og driften fortsetter under det samme navnet.

De gamle kundene driftes videre som før. Garantien gjelder og vi driver support som vanlig. Prosessen vi har vært gjennom skal ikke hatt noen påvirkning for kundene, sier Heggertveit. De har til og med drevet support uten å vite om det har vært grunnlag for videre drift.

– Det viktigste for oss har vært at kundene ikke skal være skadelidte og vi har derfor gitt full support hele tiden, forteller Heggertveit.

De tre gründerne sitter i styret i det nye Avara AS og Bengt Heggertveit er daglig leder. På eiersiden har de nå fått med seg seg Oslof AS som er eid av Ole Steffen og Siv Lofnes. De bringer frisk kapital inn i selskapet.

– Vi diskuterer nå prisen på boet med DnB som har overtatt boet fra bobestyrer.
– Vi trodde avtalen med banken skulle vært i stand for lenge siden, men vi er ganske sikre på at vi er på oppløpssiden denne uka.

– Kan vi være trygge på at driften vil fortsette i overskuelig framtid?
– Vi mener det, gjelda er vekk og selskapet er lettbent. Vi har nå lave kostnader og reduserer kostnadsbildet ytterligere. Under forutsetning av at avtalen med banken blir som forutsatt, vil vi ganske raskt ha drift i balanse.

– Vi fokuserer på support og service. Alle tjenester har vært aktive hele veien, presiserer Heggertveit.

– Hva skjer med satsningen utenlands?
– Vi har hatt greit salg i Sverige og Danmark. Nederland og England har vært tyngre å komme i gang i på grunn av strengere krav til sertifisering av alarmer. Spesielt er det sporingsenheten det stilles strenge krav til i disse landen. Vi har kontakter i Frankrike som vi håper å få opp avtale med i løpet av året.

Heggertveit vil gjerne legge til at det ikke har vært noe spekulativt forbundet med denne konkursen. Man ser den komme og prøver å komme gjennom på best mulig måte i den andre enden.
– Vi har aldri opplevd noe slik tidligere noen av oss. Det er ingen god følelse og vi ønsker ikke å oppleve dette igjen avslutter han.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Alarmselskap gjennom konkurs til fortsatt drift

  1. Er markedet så stort at vi har behov for flere slike systemer?
    Nortronix er en norsk produsent av markedets meste solgte sikkerhetsalarm for bobil, camping og caravan, og har vært med siden «tidenes morgen.»
    Tror det skal litt til å skvise disse ut av markedet. For skal det florere av flere slike systemer, må noen lide. Og det er vi ikke tjent med.

  2. Nok en nyttig artikkel fra redaksjonen. Vi ser gjerne en oppfølger når firmaet er kommet i drift, feks til høsten / førjulsvinteren.

  3. Med den tilførsel av kapital , som kanskje kan være mange private investorer sine sparepenger fordi de hadde tro på konseptet,hva med deres penger etter konkursen,??? det er vel kanskje de som sitter med ‘ svarteper ‘,!!

  4. I følge opplysningene om nye Avara, som kan leses på Proff.no 24,april, har det nye selskapet en egenkapital på kr. 30.000,-fordelt på 300.000 aksjer….. 100.000 aksjer på hver av aksjonærene ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *