AL-KO kjøper konkurrenten E&P

AL-KO fikk en innovasjonspris da HY4 ble lansert i januar 2017. Foto: Knut Randem.

Produsenten og leverandøren av niveleringssystemer for bobiler og lette nyttekjøretøy, E&P kjøpes opp av AL-KO. Oppkjøpet er på det nærmeste gjennomført, men krever også godkjenning av myndighetene.

USA-baserte Dexko Global ønsker å øke kjernevirksomheten i AL-KOs bilteknologi ved å kjøpe opp det nederlandske firmaet E&P Hydraulics, deres tyske generalimportør E&P Hydraulics Germany og firmaet Reisemobil-service Fischer.

Oppkjøpet skal utvide AL-KOs produktutvalg i området av løsninger for campingvogner, bobiler og lette nyttekjøretøyer, heter det i en pressemelding.

E&Ps nivelleringssystem har en konkurrent i AL-KOs HY4, nivelleringssystemet som ble introdusert tidligere i 2017. Per Akerblom i AL-KO Kober AB sier til Bobilverden.no at de to systemene definitivt kommer til å eksistere ved siden av hverandre.

Han påpeker at de tre eierne av de tre E&P-selskapene fortsatt skal ha nøkkelstillinger knyttet til E&P også i framtiden.

I pressemeldingen bekreftes det at merket E&P vil fortsette i sin nåværende form under AL-KOs paraply.

Det er ikke fastsatt en tidplan for når overtakelsen skal finne sted. Overtakelsen fordrer også godkjenning av konkurransemyndighetene i et eller flere av landene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Raskt i vater, nytt produkt på vei

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *