AL-KO-eier kjøper stolprodusent

Den tyske produsenten og leverandør av stoler og stolsystemer til en rekke kjente bobilmerker kjøpes av DexKo Global Inc, som også eier AL-KO.

Aguti er blant annet kjent for sine stoler til bobiler. Foto: Produsenten.

Aguti Produktentwicklung & Design GmbH blir overtatt av DexKo dersom myndighetene gir tillatelse til å gjennomføre kjøpet og integrerer det med AL-KO.

Aguti oppgir på sin hjemmeside at de produserer svingbare stoler til blant annet Hymer, Carthago, Dethleffs, Knaus, Bürstner, Westfalia, Adria, Laika, Rapido og Pilote. Selskapet leverer ikke ensidig produkter til bobilmarkedet, men bygger lystbåter og leverer møbler og innredninger til for eksempel hoteller.

Aguti har blitt en ledende leverandør siden det ble etablert i 1992, heter det i en pressemelding fra DexKo. Administrerende direktør Fred Bentley i DexKo sier at Aguti leverer gjennomført høy kvalitet og innovative produkter. Selskapet har et godt rykte blant sine kunder.

Aguti skal integreres i AL-KO, men skal fortsette som et selvstendig selskap med den nåværende ledelsen, heter det.

– Ved å integrere Aguti utvider vi vår kjernevirksomhet. Takket være sitt kompetansesenter er selskapet ledende innen fleksible og kundespesifikke løsninger. Vi verdsetter Agutis betydelige tekniske kunnskaper og kreative kompetanse. Det er av vital betydning for meg at hele Aguti-ledergruppen blir beholdt i sin eksisterende form, sier Harald Hiller, administrerende direktør i AL-KO.

Amerikanske DexKo er et porteføljeselskap som eies av en gruppe investeringsfond.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *