Acamp er i gang i Norge

Med Solneset Gård som første norske vert, et gårdsbruk med noe ekstra, 25 minutter fra Bergen, lanseres Acamp i Norge.

Solneset gård er en av de første alternative campingplassene i Acamp. Foto: Pressemelding.

Den svenske formidlingstjenesten av overnatting har fått sine første norske vertskap. I Sverige har de vært i drift siden 2020 og har store planer.

Bakgrunnen for tjenesten er at gründerne Öjje Holt og Paul Berggren savnet en markedsplass for enkelt å finne små og naturskjønne alternativer til de klassiske og store campingplassene. Personlige plasser som tilbyr det lille ekstra.

– Vi vet det finnes mange fantastiske plasser i hele Norden, og at det finnes mange som ønsker å finne dem. Nettopp derfor utviklet vi en ny markedsplass. Det som gjør mange av våre plasser unike er at de som regel drives av verter som knapt har tatt imot en camper før. Noe som betyr at gjestene får en langt mer personlig opplevelse av området, sammenlignet med det å stå på en campingplass med hundrevis av andre, sier Öjje Holt.

Nærhet til natur og verter som har noe ekstra å tilby er tanken bak Acamp. Foto: Pressemelding.

En av de første norske vertene er Solneset Gård 25 minutter fra Bergen. Der kan du nyte gårdens jordbær, fiske etter ørret eller gå i det fantastiske Gulfjellet, skriver Acamp i en pressemelding.

Frode Bergo Larsen, som driver Solneset Gård, sier han er opptatt av å drive bærekraftig og ta vare på lokalmiljøet.
– Gården i seg selv er tidkrevende. Derfor er det supert med en tjeneste som Acamp, da det forenkler bookingprosessen betraktelig, samtidig som tjenesten deler våre verdier om å ivareta både lokaløkonomi og natur, sier han i pressemeldingen.

I praksis gjør Acamp det enkelt for grunneiere å leie ut plasser til det voksende campingmarkedet. Hvilket styrker lokaløkonomien og øker tilbudet av reisemål og opplevelser i nærområdet. Öjje Holt sier bærekraft i seg selv er en viktig drivkraft bak ideen om markedsplassen.

– Det er egentlig vanvittig at vi reiser verden rundt etter opplevelser, med tanke på alle mulighetene i Norge og resten av Norden. Alt finnes jo noen timer unna med bobilen. Det er nettopp dette vi ser en stadig økende etterspørsel etter, sier Holt.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Skal tjene millioner på «AirBNB» for camping

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *