74 prosent økning i nord, men Bobilfylket holder stand

Tor Alvern er en av mange bobilvinnere i 2016. Arkivfoto: Knut Randem.

Et fylke hadde enorm økning, tre fylker gikk i minus, men det største ”bobilfylket” holder sin plass på toppen. Men nummer to tok sterkt innpå i 2016.

I går meldte vi at bobilsalget i 2016 økte med 10 prosent i 2016. For første gang ble det solgt over 3000 bobiler i Norge på et år. Det er imidlertid store variasjoner mellom fylkene. Tre fylker hadde nedgang i salget, men Rogaland troner alene på toppen med 333 nyregistrerte bobiler i 2016. Det er en økning litt under snittet.

Hordaland tar innpå med en økning på nesten 16 prosent og 320 solgte bobiler. Nordland fylke holder tredjeplassen med 265 nyregistrerte bobiler foran Akershus, Møre og Romsdal og Troms.

I Finnmark økte salget mest. 74,1 prosent oppgang ga et totalsalg der på 101 nyregistrerte bobiler. Den nest største prosentvise økningen i salget kom i Akershus med 40,9 prosent. Det finnes knapt en bobilforhandler i Oslo så om vi ser Oslo og Akershus under ett har salget her økt fra 211 til 286 enheter.

I Hedmark sank salget med 23,9 prosent, i Møre og Romsdal med 2,9 prosent og i Aust-Agder med 2,3 prosent. Alle andre fylker hadde oppgang.

I en pressemelding fra Abobil.no forteller daglig leder Tor Alvern at de i 2016 for første gang i løpet av firmaets 11 år har solgt over 100 bobiler av merkene Benimar, Laika, Eura Mobil, Bürstner og Karmann. Tallene omfatter også brukte bobiler, men gjenspeiler situasjonen i bobilfylket over alle bobilfylker, Rogaland. (oppdatert)

Det kan være mange underliggende årsaker til de fylkesvise endringene. Statistikken viser kun i hvilket fylke bobilen ble registrert – ikke hvor den ble solgt.

I tabellen under kan du se tallene for alle fylkene.

Tabellen er utarbeidet av Norges Caravanbransjeforbund med tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også: Historisk stort bobilsalg i Norge
Les også: Hvilket bobilmerke solgte best i 2016?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *