725 flere bobiler på veiene i mai

I mai fikk Norge 725 nye bobileiere. Det ga salgsrekord for måneden, men det var ikke bare nytt som ble solgt. Et større antall førstegangskjøpere kan ha påvirket salgstallene.

Nye bobiler inntil 3500 kg og bruktsalg ga rekord i mai. Foto: Knut Randem.

Mange har ventet at mai skulle gi storsalg av bobiler når Norge denne sommeren skal oppdages i kjølvannet av koranapandemien.

Det ble rekord, men nybilsalget på 564 bobiler er en nedgang på 8,7 prosent sammenlignet med mai i fjor. Det var en svak økning for bobiler inntil 3500 kg og en nedgang for store bobiler på 22,4 prosent.

Der salget tok av var i bruktmarkedet. Det ble solgt 2194 brukte bobiler i mai. Det er ny rekord, bekrefter Geir Holm, generalsekretær i NCB, Norges Caravanbransjeforbund.
– Det er helt vilt hvor mye som er solgt. Totalt er det omsatt 5661 nye og brukte bobiler hittil i år. Det er 368 flere enn samme periode i fjor.

Om vi sammenligner mai 2020 med mai 2019 viser det et økt totalsalg med 725 bobiler – nye og brukte, forteller Holm.

Mange førstegangskjøpere?
Holm mener den store økningen i bruktomsetningen og stabilt salg av nye bobiler inntil 3500 kg tyder på at det er førstegangskjøperne som har handlet. Dette underbygges av at det er mange kjøp uten innbytte hos forhandlerne.

Holm understreker at etterslepet fra mars og april ikke er tatt igjen, men mange av hans medlemmer er optimister og det er god stemning i markedet. Likevel finnes det variasjoner mellom områder og forhandlere. Han nevner spesielt at Østfold ser ut til å ha et tyngre marked enn andre landsdeler. Det kan ha sammenheng med manglende trafikk til Sverige.

Tallene omtalt som salg er hentet fra Opplysningsrådet for veitrafikkens registreringsstatistikk og omfatter alle salgskanaler.

Holm forteller at det er stort press i leiemarkedet foran denne sesongen. Vi må derfor ta forbehold om at noen av de nye bobilene på veiene kan være bobiler i utleie.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *