700 biler på messecamp

Caravanmesse og messecamp hører sammen. Så også i år. På den offisielle messecampen på Hellerudsletta har 465 biler vært innom og de fleste var der også lørdagskvelden. I tillegg var bobilparkeringen på Sjølyst i Oslo helt full og vel så det. Mer enn 250 bobiler har holdt hus der.

Messecampen på Hellerudsletta har hatt besøk av 465 enheter, flest bobiler, under Caravanmessen. Denne glade gjengen kommer fra Grenland. Fra venstre: Arild Heiland, Synnøve Heiland, Inge Freddy Pettersen, Heidi Andersen og Olav Vaagen. Foto: Knut Randem.

Messecampen på Hellerudsletta drives av NCC avdeling Romerike på kontrakt for Caravanmessen. Her er det mulig å kjøpe middag, og lørdagskvelden er det dans for den som har mer krefter i beina etter en lang messedag.
Dyrsku´n i Seljord, som arrangeres denne helga, får skylda for at det er om lag 50 biler færre enn i fjor.

Tove og Kent Lundberg (t.h.) og Brit og Arvid Bårdslistuen møttes i Italia i sommer og tilfeldigvis havnet de ved siden av hverandre på messecampen. Foto: Knut Randem.

Bilene står parkert i velordnede rekker. Vi treffer Tove og Kent Lundberg, som har vært på messecampen på Hellerudsletta hvert eneste år siden Caravanmessen ble flyttet til Oslo.
De er veldig godt fornøyde med årets Caravanmesse selv om den har blitt mindre, sier de.
– Her treffer vi kjentfolk og det er veldig sosialt å møtes her, sier Tove Lundberg.
De har en ny Dethleffs Magic Edition Black. Den så de nøye på på fjorårets messe.
– Vi måtte en tur i tenkeboksen før vi bestilte, men vi fikk den før påske, legger Kent Lundberg til.
Naboene midt i mot, Brit og Arvid Bårdslistuen tok forhandleren i hånda på messa i fjor da de bestemte seg for å kjøpe sin Cartago chic s-plus. Kontrakten ble riktignok undertegnet litt seinere, men det var på messa de ble enige.
– Det er trivelig her i ”gata”, sier Brit og Arvid Bårdslistuen. De har også stort sett vært innom hvert år.
Fredag var det viseaften og lørdag kveld er det dans inne i hallen. Kanskje tar de en svingom senere på kvelden.
De to parene møttes i Italia i sommer, og det var en ren tilfeldighet at de fikk plasser rett overfor hverandre på messecampen. Et hyggelig gjensyn, forstår vi.

Karin Oaland og Helge Riska fra Forsand har tatt turen til Caravanmessen sammen med to andre bobiler. Foto: Knut Randem.

I neste ”gate” møter vi Karin Oaland Riska og mannen Helge Riska. De har vært på messa i fire, fem år. Ikke alltid for å kjøpe bil, men på grunn av det sosiale. Det er alltid hyggelig å møte folk de har møtt før.
– Men i år har vi fått tilbud på en Cartago, forteller Helge Riska. Så kanskje kommer de med ny bil neste år?
– I år er vi tre biler som reiser sammen. Vi kommer fra Forsand i Rogaland og har reist via Sverige og fått med oss litt handling i Strømstad, forteller Karin Oaland Riska.
Ekteparet Riska har 70-80 døgn i bobilen hvert år og stortrives med å treffe andre bobilister når de er på tur. Og i kveld blir det messe-dans.

Fullt på Sjølyst
Bobilparkeringen på Sjølyst er helt full under Caravanmessen. Her treffer vi Sissel og Atle Sørensen fra Osterøy øst for Bergen. De er her sammen med datter og svigersønn Anne og Rolf Tore Presthus.
De kom onsdag og gikk på museumsbesøk på Bygdøy torsdag og gjorde unna messa fredag. Lørdag har de gjort Oslo.

Sjølyst bobilparkering var full under Caravanmessen. Sissel og Atle Sørensen ( i midten) har tatt med seg datter og svigersønn Anne og Rolf Tore Presthus til Caravanmessen og Oslo-opplevelser. Foto: Knut Randem.

– Vi er medlemmer i Dethleffsklubben og har blitt veldig godt ivaretatt. Vi har vært på VIP-besøk før åpningstid og har fått mye god informasjon, sier Atle Sørensen.
– Messa er helt fantastisk. Der er det noe for en hver smak og en hver lommebok. Men i år har vi ikke bestilt ny bil.
Deres første bil ble derimot bestilt på messa i 2008.
De synes bobilparkeringen på Sjølyst er en fantastisk plass, men er skeptiske til strømopplegget her. Når det er fullt så faller spenning og det kan være litt skummelt for utstyret når så mange prøver å dra ut for mye strøm.
– Og i morgen går turen hjem til Osterøy?
– Nei, først skal vi et par dager til Sverige før vi setter kursen vestover igjen.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *