62 kilometer ny E6 er straks ferdig i Helgeland

E6 Helgeland nord med ti delprosjekter markeres som ferdigstilt i begynnelsen av november når den siste brua og de siste metrene vei åpner.

Prosjektets nordligste parsell, mellom Krokstrand og Bolna på Saltfjellet. Foto: Jan Fredrik Eliassen, Statens vegvesen.

– Det aller meste av den nye vegen er allerede tatt i bruk. Det er bare småpuss lengst i nord som gjenstår før vi kan markere ferdigstillelsen av delprosjektet, forteller delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen.

Åpningsdatoen er satt til torsdag 7. november. Da klippes snora for de seks nordligste parsellene. Det skjer ved nye Krokstrand bru, ved foten av Saltfjellet. På dette tidspunktet blir nybrua tatt i bruk. Det er ikke mer enn noen få uker siden at delstrekningen Kapskarmo–Svenningelv i Grane kommune ble åpnet for trafikk. Nå er ti slike delprosjekter straks ferdigstilt.

Ved ferdigstillelse er det bygget og åpnet totalt 62 kilometer helt ny europaveg fordelt på ti parseller mellom kommunegrensa Hemnes/Rana og Bolna på Saltfjellet, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Seks parseller i ett
Første spadetak i prosjektet E6 Helgeland gikk i jorda i nord, nærmere bestemt i parsellen Urlandå–Skamdal. Denne ble åpnet 6. juli 2017, sammen med parsellen Tjæraskaret–Eiterå. I september året etter ble snoren klippet også for parsellene Fallheia–Sandheia og Illhøllia–Tjæraskaret, forbi Røssvoll og nordover.

– Vi har ikke markert ferdigstillelsen av de øvrige parsellene i delprosjektet, så når vi klipper snora torsdag 7. november gjør vi det for alle de seks nordligste parsellene i ett. Frem til den datoen ferdigstiller Hæhre entreprenør siste rest, herunder nye Krokstrand bru og noen hundre meter veg oppe på fjellet, sier Maas Pedersen.

E6 Helgeland er Nord-Norges største vegprosjekt. Det består av tre delprosjekter, hvor det til sammen bygges og utbedres 132 kilometer europaveg mellom grensen til Nord-Trøndelag og Saltfjellet.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *