565 cm Hymer på en Mercedes

Med en lengde på 636 cm får enkeltsenger. Foto: Knut Randem.

Med en lengde på 636 cm får du enkeltsenger. Foto: Knut Randem.

Hymer mener dette er verdens mest kompakte bobiler på Mercedes. Korte bobiler krever utradisjonelle løsninger for å løse plassmangelen. Se den utradisjonelle baderomsinnredningen i Hymer Van S.

På messa CMT i Stuttgart viser Hymer nå to superkorte bobiler bygget på Mercedes Sprinter. De kaller dem ”van”, men de ser ut som bobiler flest.
Hymer får dermed enda flere modeller bygget på Mercedes. Det ser ut som det ligger alvor bak presentasjonen av samarbeidet med Mercedes på Caravan salon i høst. Da snakket Hymers administrerende direktør Bernhard Kibler varmt om samarbeidet.

Vil du under 6 meter får du denne sengeløsningen. Foto: Knut Randem.

Vil du under 6 meter får du denne sengeløsningen. Foto: Knut Randem.

De to van-modellene har fått numrene 500 og 520 og med en lengde på hhv 565 og 636 cm er det bare sengeløsningene som skiller dem fra hverandre. Den korteste har en tverrstilt dobbeltseng mens den noe lengre har enkeltsenger. I følge Hymer er dette de mest kompakte bobilene som noensinne er bygget på et Mercedes chassis.

Van S er bygget på Mercedes Sprinter 313 CDI 2,2 liter og har 130 hk. Lengden er behersket. Det er også bredden på 222 cm (205 cm innvendig). Høyden holder seg på ”normale” 290 cm.
Disse bilene kan registreres for både 3500, 3880 og 4200 kg. Den oppgitte lasteevnen ser også god ut. Den lengste utgaven har en oppgitt lasteevne på 635 kg når den er registrert for 3500 kg. Ditto mer for høyere vekt. Den kortere utgaven har marginalt bedre lasteevne.

Salongen i Hymer Van S. Foto: Knut Randem.

Salongen i Hymer Van S. Foto: Knut Randem.

Noe skal det selvfølgelig gå utover når lengden komprimeres. Her er det badet som lider. En smart løsning med foldevask (se video under) gjør at du kan gjøre ”alt” med fotbladene plantet på samme sted. Det blir nok likevel litt tuklete å dusje her. Derimot er komforten fra større bobiler beholdt både i salongen og sovedelen.
Kjøkkenet har en kombinert løsning med to kokebluss og kum i ett.

Dette er virkelig to kompakte bobiler mange vil kunne få glede av. Hymer antyder at det vil komme flere modeller senere.

Bernhard Kibler forteller at Hymer økte bobilsalget med 12,2 prosent fra 2014 til 2015. Det gjør at regnskapet for dette merket i fjor viser 2486 produserte bobiler.

Se vår video av Hymer Van S hvor du også får se det utradisjonelle badet:

.

Del dette med andre:

  3 comments for “565 cm Hymer på en Mercedes

  1. Hvor sterk motor på den korteste utgaven av Mercedes-Hymer bybobil?
    Er selv mangeårig eier av en 1991 Mercedes-Hymer S-555.
    Mvh Kjell Erling Kjell Pedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *