50 000 fikk varsel – har du husket å sjekke ditt førerkort?

Har du sjekket gyldigheten på ditt førerkort i det siste?

Onsdag sendte Statens vegvesen ut nesten 50 000 varsel til personer som må fornye førerkortet innen tre eller seks måneder.

– Varsel om føreretter som er i ferd med å utløpe blir sendt ut tre måneder før retten utløper. Når det gjelder yrkessjåførkompetanse (YSK) og rett til å frakte farlig gods (ADR), sender vi ut varsel seks måneder før retten utløper, fordi de kreves etterutdanning for å fornye dette, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen i en pressemelding.

Varslene vil bli sendt på e-post eller SMS til alle som har oppdatert kontaktinformasjon i kontakt- og reservasjonsregisteret som brukes av offentlige virksomheter.

– Vi ønsker å gi brukerne dette varselet i god tid, slik at de rekker å fornye førerkortet i god tid før førerettene utløper, sier Vebostad.

Utløpt førerkort?
Har du glemt å fornye førerkortet kan du få det tilbake innen et år uten å gå opp til ny prøve. Men husk at du ikke har lov til å kjøre bilen før førerkortet er fornyet.

I mars utløp høringsfristen for et forslag om å droppe denne etårsfristen. Det er spesielt interessant for de som har latt et C1-førerkort gå ut, men som nå ser at de trenger det for å kjøre større bobil. Forslaget innebar at du med visse begrensninger skal kunne få tilbake førerkortet uten ny prøve, men med helseattest. Se mer om dette her.

Forslaget som var til høring er ennå ikke omsatt i en konkret regelendring.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les mer: Venter du på å få tilbake C1-førerkortet?

Del dette med andre:

  1 comment for “50 000 fikk varsel – har du husket å sjekke ditt førerkort?

  1. Takk til Vegvesenet, det var virkelig en god service.

    Jeg fikk både e-post og textmelding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *