3,5 meter bred bobil

Fra 230 til 350 cm. Foto: Knut Randem.

Denne produsenten har virkelig tatt ut all bredde det er mulig å få i en bobil. Når den er parkert er bredden 350 cm i hele bodelens lengde.

Vi har kikket på den før, men denne gange tok vi også turen inn bobilen som nesten er like bred som den er lang. Ok, litt overdrevet, men Protecs bobil ruver virkelig når den er stanset og ”brettet ut” for kvelden.

Det er på Caravan salon i Düsseldorf denne bobilen har blitt stilt ut et par ganger. Ingen nyhet altså, men en artighet og grunnlag for et spørsmål: Hvorfor ikke mer bruk av slide-out?

God plass i salongen når bredden øker. Foto: Knut Randem.

Ja, det er selvfølgelig snakk om slide-out når Protec Q18 Vario øker bredden fra 230 til 350 cm i en håndvending. Hele bodelen, på begge sider, skyves ut og du får virkelig følelsen av å være i et kvadratisk rom. Det er det ikke, målene på bodelen er 350 x 540 cm. Førerhuset med eller uten alkove kommer i tillegg.

Førerhuset er adskilt fra bodelen. Foto: Knut Randem.

Du kommer inn i en stor stue med kjøkkenbenken plassert på den ene siden i det store rommet. Bak er det et midtstilt toalett og dusj med et soverom på hver side. I kjørbar stand er det en enkeltseng i hvert av soverommene, men trukket ut i full bredde er det vegg-til-vegg dobbeltseng i begge soverommene.

God plass foran kjøkkenbenken. Foto: Knut Randem.

Vegg til vegg seng i to soverom i Q18 vario. Foto: Knut Randem.

Førerhuset inngår ikke i bodelen og er adskilt fra denne med en dør. I en classic-variant er toalett og dusj flyttet til siden og en dobbeltseng med innsteg fra fotenden ligger på tvers bakerst.

Q18 er bygget på en Iveco Daily og har en totalvekt på 7500 kg. Egenvekten er oppgitt til 6000 kg. Lengden er 785 cm.

Dette er bobil for spesielt interesserte, men også et artig argument for større bruk av slide-out, synes vi.

Q18 er bygget på Iveco og leveres både med alkove og som halvintegrert. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “3,5 meter bred bobil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *