3 000 fylkesveier får nye nummer i år

Arbeidet er godt i gang og utpå høsten vil om lag 3 000 fylkesveier ha fått nye nummer. Du har kanskje merket det i sommer, men arbeidet pågår fortsatt.

Fylkesveier over hele landet får nye numre. Noen med fire tall.

De gamle veinumrene for fylkesveier har vært unike innenfor det enkelte fylke. Men samme veinummer kan finnes i flere fylker. Eksempelvis har vi hatt fylkesvei 1 i nesten alle landets fylker. En fylkesvei kan også skifte nummer når du krysser en fylkesgrense.

Som følge av kommune- og regionreformen vil rundt 3 000 fylkesveier få nye veinummer. Dette må gjøres ettersom alle riks- og fylkesveier må ha unike veinummer, melder Statens vegvesen. Det fører også til at en del fylkesveier får fire siffer i sitt nummer.

Veinummer endres fortløpende
Endringene skjer fortløpende etter hvert som fylkeskommunene vedtar forslagene til ny veinummerering fra Statens vegvesen. Planen var at det meste av jobben skulle vært unnagjort til nå. Imidlertid gjenstår flere hunder veier som ennå ikke har fått nye nummer. Arbeidet skal avsluttes i høst.

Endringene er først og fremst viktige for de som arbeider med digitale kart, men også du som ferdes langs veien vil merke endringen. Selv om veien har et annet nummer enn det kartet ditt viser er det slett ikke sikkert du har kjørt deg bort. Kanskje er dette forklaringen…

Du kan se status og planer for endringene i dette kartet (ekstern lenke). I dette kartet (ekstern lenke) blir endringene registrert fortløpende når de er gjennomført.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *