300 kroner på bobilparkering?

Vil du betale kr 300 per døgn for å stå her?

Vil du betale kr 300 per døgn for å stå her?

Hvor mye er bobilistene villige til å betale for bobilparkering før byen får dårlig rykte og bobilene forsvinner? Det var tema på kommunestyremøtet i går. Støtten for økning var nesten tverrpolitisk. Hvor går smertegrensen?

Lillesand kommune har i mange år drevet bobilparkering på dypvannskaia på Kokkenes. Den sentrumsnære bobilplassen har blitt populær, og i vinter gjennomfører kommunen en prøveordning med vinterdrift.

Under behandlingen av budsjettet foreslo Cecilie Knibe Hansen (A) at prisen på overnatting på bobilplassen måtte økes for å gi økte inntekter til Lillesand Vekst. Forslaget fikk umiddelbart helhjertet støtte av ordfører Arne Thomassen (H) og flere av hans partifeller, forteller lokalavisa Lillesands-Posten.

Arnt Helleren (Pensjonistpartiet) er selv bobilist og advarte sterkt mot forslaget. Han har aldri opplevd så høye priser på bobilparkering og mente Lillesand kommune ville få et dårlig rykte.

Signe Ann Jørgensen (SV) fortalte at hun har kjørt bobil i ti år. Hun mente at en pris på kr 300 var akseptabel.

Ordføreren opplyste at Tingsaker camping tar kr 340 per natt, men de har flere fasiliteter. Venstres Petter Toldnæs gikk sterkt inn for forslaget om prisøkning og advarte mot at kommunen skulle underby private konkurrenter.

Flere av representantene ga i følge Lillesands-Posten uttrykk for sterk tro på at byen deres var så attraktiv at bobilistene ville komme uansett pris.

Forslaget ble framsatt etter at budsjettpakkene var lagt fram for avstemming. Det kunne derfor ikke behandles i går. Saken vil derfor komme opp i kommunestyret som en egen sak på nyåret.

President Kurt Terje Jenssen i Norsk Bobilforening mener også kr 250 er for mye. Foto: Knut Randem.

President Kurt Terje Jenssen i Norsk Bobilforening mener også kr 250 er for mye. Foto: Knut Randem.

Bobilverden ringer Kurt Terje Jenssen, president i Norsk Bobilforening og spør hva han synes om en pris på kr 300 per døgn på en bobilplass?
– Det var mye, kommer det kjapt.
– Det vi legger vekt på er hva en bobil trenger. Den skal parkere, koble seg til strøm, fylle vann og tømme toalettet. Det er basisbehovet. Da bør prisen være maksimum kr 200, sier Jenssen.
– Det er helt håpløst å sammenligne med prisene på en betjent campingplass med flere fasiliteter.
Vi røper så at det er Lillesand kommunestyret som ser ut til å samle seg om en slik pris på nyåret. Er ikke Lillesand attraktivt, spør vi.
Jenssen sier tvert nei. Han viser til andre eksempler hvor populære plasser har vært nødt til å sette ned prisen fra kr 250 til kr 150 for å få de besøkende tilbake.

Jenssen mener også at det er lett å se seg blind på at bobilene er dyre.
– Men skal vi betale hva som helst av den grunn? avslutter han.

Del dette med andre:

  49 comments for “300 kroner på bobilparkering?

 1. Lillesand kommune, 300 kr. pr. natt syntes jeg er for mye. Vi kommer ikke til å besøke byen deres med slike priser. Prisen bør ligge mellom 150 og 200.

 2. Visst Lillesand kommune vil øke prisen til 300 kr kommer det til å forsvinne mange bobiler. Plassen er grei den,men de har jo kun det aller nødvendigste på plassen. Øker de til 300kr ser folk at campingplassene har mer og tilby for nesten samme pris.

 3. Nå vet ikke jeg hvor mye det er av service der, men når man ser på bildet så er det ikke mange biler der til under 1 mill. Da blir det vel litt kleint og klage på at de vil ha dekket utgiftene sine og kanskje også sitte igjen med noen kroner.

  • Det er nå ikke nødvendig å være bevistløs på kostnadsnivåer selv om man en gang har tatt seg råd til å kjøpe en dyr bobil.

  • Meiningsløs komentar, om bilene koster det eller det er uvesentlig, om det blir for dyrt gir folk f.. i å stoppe der, tror utleiere tjener penger om der er biler og ikke om de kjører forbi! Misunnelig på bobileiere kansje??

 4. Med en slik pris vil iallfall vi, og trolig mange med oss, heretter styre unna Lillesand. Det ligger jo mange byer med flotte bobilplasser hele veien langs kysten. De fleste tar rundt 200 kr døgnet….!

 5. Går dette gjennom i kommunestyret, legges Lillesand bakerst i skuffa?, om eg ikje tar mye feil betales ca 16-18€ på Stellplatz’en i Schleswig. Beliggenheten er vel så bra, service tjenestene, inkl sanitær anlegget e aldeles ?

 6. Ærlig talt hva tenke de på . Hørtes ut som de tror dette er en heilt unike plass . Syntes jo det er kjekt med en sentrumsnær bobilparkeringen men ikke for en hver pris . Kommunen ønsker tydelig å legge hele bobilparkeringen ned . Tror de kan gjøre det hvis de legger seg på en pris på rundt 300 . Syntes 150 er mer en nok for plassen .

 7. For dyrt, 150 er nok, kjørte i tyskland siste sommer, der var tilsvarende asfaltplasser gratis, betalte bare for forbruk

 8. Dersom dette blir prisen pr døgn så tror eg ikkje kommunen vil hente
  mange kronene frå denne plassen.

 9. En bobil klarer seg menge dager uten å fylle vann og tømme toalett. Bobilparkering i byen trenger kun å tilby en rolig plass å parkere. Det bør koste 100,-. Turisten legger nok igjen mye penger i byen om han føler seg velkommen. 300,- er helt uaktuelt å betale. Bobilene som kommer til Lillesand vil ikke kunne rette opp en skakkjørt kommuneøkonomi.

 10. Dette lukter det boikott av! Eneste positive vil være for de som i dag ofte må snu når plassen er full, og er villige til å betale uansett. Grådighet varer IKKE lengst…

 11. Kr. 300,- for en oppstillingsplass på asfalt og ingen fasiliteter annet enn ferskvannsfylling, tømming av toalett og gråvann er i drøyeste laget.
  (Prisene på gode campingplasser med alle fasiliteter nærmer seg vel den prisen etterhvert i høysesong.)
  Da var Lillesand strøket ut av vår liste over steder vi bør besøke med bobil. 🙁

 12. Alt for dyrt! Og det er mange bobiler under millionen så synes det blir for teit og dra opp det argumentet!!

 13. Det blir ikke Lillesand mer, for dumt å tenke på at bo bilene skal fete opp kommunekassen. Kan forøvrig meddele at vi handlet for ca 2700 kr når vi var der sist. Tenk på det kommunepolitikere når dere setter slike priser. Er vel bedre å ha lav pris å få folk til byen, de fleste av oss bruker tross alt penger på alt fra handel til restauranter etc. på de plassene vi er.

 14. På Steinsnes i Egersund. Kr 175 med strøm. Og hele fasilitetene til rådighet på campingplassen.
  Tror Lillesand vil ha tom brygge!
  “Det er så mye “finere” med båter ved bryggene, som lar dassen gå i sjøen.

 15. Med de fasilitetene som bobilplassen har (brakke med 2xkombinert dusj/toalett, strøm 10 amp.,tømming og fylling), er selv dagens pris på kr. 200 i høyeste laget. Kr 150 burde være en mer naturlig pris selv om jeg betaler kr. 200 de gangene jeg har stått der.

 16. Sorry Lillesand! Det her var triste nyheter. Poenget med bobilparkering kontra vanlig campingplass er jo at det er noe enklere bekvemmeligheter, siden bobilister har det meste selv. Med en pris på 300 vil nok de fleste foretrekke en campingplass.

 17. Lillesand kommune tenk dere om to ganger før dere vedtar 300 kroner. Mange uteblir og legger IKKE igjen en krone i butikkene eller på kafé eller restauranter i byen. Fasilitetene må opp på et høyere nivå før jeg vil betale over 200.

 18. Se til Moss som har laget en fin plass på kaien ved kanalen, 16 plasser med vann, strøm,toaletter og tømming. Automat hvor du betaler kr. 150,- med kort, gyldig i 24 timer fra betalingstidspunkt. Her kan du stå i 3 døgn.

 19. Om jeg vil til Lillesand så betaler jeg. Er vel ikke verdens undergang om man betaler 200 eller 300 kr. 50kr / per i bilen overlever de fleste vil j tro:)

 20. Baktanken med å forlange kr. 300 må vel være å få plassen nedlagt.
  Da er det vel enklere å fjerne skiltene og stenge av plassen.
  Dersom man tror at folk vil betale kr. 300 for å bruke denne plassen, har man ikke bakkekontakt i det hele tatt.

 21. Kr. 300 er for mye, så vi skygger unna. Da blir det jo bedre plass til Lillesands innbyggere og vaske bilen sin, da.. Det har vi sett mange ganger.

 22. Vi hade tänkt att stanna i Lillesand för att övernatta på vår resa hem från 17:de Majfirandet i Tananger. Men 300 NOK är alldeles för mycket för att stå en natt. Vi fortsatte till Grimstad, där var vi välkomna utan att bli “rånade”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *