3 500 kg og 6 soveplasser på under 7 meter

LMCs utviklere har gjort det de kan for å lage en kort bobil med plass til mange uten å overskride 3 500 kg totalvekt. Har de lykkes?

Det er nesten selvsagt at det må en alkovemodell for å innfri kravene her. Foto: Knut Randem.

Det er fire år siden LMC sist lanserte en alkovemodell. Tourer A 690 regnes som en familiemodell, men den vil også typisk være en bobil for utleie. LMC Tourer A 690 ble lansert på CMT-messa i Stuttgart i forrige uke.

Salongen har spiseplass til fire personer. Foto: Knut Randem.

Modellen er bare 699 cm lang. Det er gjort mange valg for å holde vekta under 3 500 kg, men med maksimum 800 kg lasteevne kan det bli noe tungt for en stor familie på langtur. Den vil nok klare seg bedre i utleie der brukerne ikke rekker å samle for mye i skuffer og skap.

Alkoven har god tilgang med stigen som oppbevares til høyre. Passasjersetet kan vendes bakover. Foto: Knut Randem.

En tilhenger kan være en løsning, men realistisk sett reiser en familie på fire personer i denne bobilen. Med dobbeltseng i alkoven, en smalere dobbeltseng bakerst og en oppredd salong er det grei plass for seks personer å sove her.

Kjøkkenet har fått tre kokebluss på en benk med noe arbeidsplass ved siden av og kompressorkjøleskap på 130 liter. Badet er samlet på et sted, men det er en egen dusjnisje.

Tre kokebluss på langs og kjøleskap i behagelig høyde. Foto: Knut Randem.

Salongen har to sofaer der den ene er vendt mot kjøreretningen. Her er det plass for fire personer. De to framsetene har ingen egentlig funksjon når du står stille, men passasjersetet kan snus.

Garasjen rommer 250 kg, men sykler bør nok henges bak. Foto: Knut Randem.

LMC Tourer A 690 er 232 cm bred og har en høyde på 305 cm. Den bygges på Fiat Ducato eventuelt Citroen Jumper og har Truma Combi 6 dieselvarmer. Tysk grunnpris er 67 000 euro.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *