200 tunneler i sikres i vest

Trafikken kan bli forstyrret. Her kolonne gjennom Gudvangatunnelen. Foto: Silje Drevdal, Statens vegvesen.

Det skal bli tryggere og bedre kjøreforhold på Vestlandet når rundt 200 tunneler får ny utrustning. Tunneloppgraderingsprosjektet tok til i 2015, og på Vestlandet blir det stor aktivitet det kommende året, melder Statens vegvesen, region vest.

Tunnelsikkerhetsforskriften beskriver minimumskraven for utrustning i tunneler med lengde over 500 meter på Europa-, riks- og fylkesveier. Tunneloppgraderingsprosjektetomfatter tunnelene som ikke er utrustet etter forskriftene. Målet er bedre trygghet og mer lik utrusning i de ulike tunnelene.

Det lages egne tiltaksplaner for hver enkelt tunnel. Hva som blir nødvendig arbeid avgjøres av blant annet alder, lengde, trefikkmengde og stadarden.

Region vest omfatter fylkene Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. Her er det flere tunneler enn noe annet sted i landet, skriver Statens vegvesen. I denne regionen er det 200 tunneler som trenger tiltak for å oppfylle kravene i forskriftene. Arbeidene er i gang og skal være ferdige innen 2025. Det betyr at aktiviteten vil øke i årene framover.

Pressemelding

Spesielt øst og nord for Bergen blir det ekstra tett mellom arbeidsplassene. Kart: Statens vegvesen, region vest.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *