19 km ny motorvei åpnet før åpning

Den offisielle åpningen på E39 skjer ikke før i desember, men i går kunne Nye Veier åpne veien for trafikk og ga blomster til de første bilistene på den nye strekningen.

Trysfjordbrua er den største konstruksjonen i prosjekt E39 Kristiansand vest – Mandal øst, som Nye Veier satte trafikk på torsdag 24. november 2022. Foto: Nye Veier.

E39 Kristiansand vest til Mandal øst har hatt en byggetid på fire år og fullføres etter planen. Nye Veier har ansvar for utbygging av E39 mellom Kristiansand i Agder og Ålgård i Rogaland. Dagens E39-strekning er om lag 200 kilometer.

– Vi erstatter en strekning preget av mange ulykker og store trafikale utfordringer, spesielt vinterstid. Veien gir en helt ny sikkerhet for trafikanten, i tillegg til forutsigbarhet og redusert reisetid. Alle veifarende får en enklere reisehverdag, sier prosjektsjef Harald J. Solvik i en pressemelding.

Med trafikkåpning er det nå sammenhengende firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t fra Grauthelleren vest for Kristiansand sentrum og 26 kilometer til Mandalskrysset i Lindesnes. Der kobles nye og eksisterende E39 sammen via en tilførselsvei til Mandal by.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “19 km ny motorvei åpnet før åpning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *