175 millioner kroner til Nasjonale turistveger i 2015

Vøringsfossen blir neste store satsning på Nasjonale turistveger. Her fra et annet spektakulært utsiktspunktet - Stegastein på Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet. Foto: Per Kollstad/Statens vegvesen.

Vøringsfossen blir neste store satsning på Nasjonale turistveger. Her fra et annet spektakulært utsiktspunktet – Stegastein på Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet. Foto: Per Kollstad/Statens vegvesen.

I Statsbudsjettet for 2015 foreslår regjeringen 175 millioner kroner til Nasjonale turistveger. Beløpet omfatter blant annet midler til oppgradering av ikonet Vøringsfossen. Området rundt fossen har store mangler når det gjelder sikring, tilrettelegging og visuelle kvaliteter. De siste fem årene har det skjedd tre ulykker der mennesker har omkommet.

Regionalt og lokalt er det gitt tilsagn om 50 millioner kroner for å få gjennomført et anlegg med tilsvarende kvalitet som turistveganlegget på toppen av Trollstigen. Total kostnad for planlegging og gjennomføring av Vøringsfossen er anslått til 200 millioner kroner og skal etter planen stå klart i 2020.

Andre turistvegtiltak som planlegges fullført i 2015 er Utsikten og Torsnesstølen på Gaularfjellet og Storberget langs vegen til Havøysund. Også samarbeidstiltakene Orre på Jæren, Sognefjellshytta på Sognefjellet, Vikten i Lofoten, Ersfjordstranda på Senja og småstopp med fuglekikkerskjul i Varanger omfattes av forslaget for neste år. Attraksjonen Almannajuvet langs Nasjonal turistveg Ryfylke vil bli klargjort med sikte på åpning til turistsesongen 2016.

Nasjonale turistveger omfatter 18 vegstrekninger med en samlet veglengde på 2059 km. Av dette er 427 km riksveg og 1632 km fylkesveg. Ved inngangen til 2015 er 133 av i alt 245 tiltak gjennomført, derav fem av ti store attraksjoner. Målet er at de planlagte tiltakene skal være fullført innen 2023.

Du kan lese mer om satsningen Nasjonale turistveger her.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *