16 tonn beskytter toalettbygg mot vær og vind

Oscarshaug er en godt besøkt rasteplass for vegfarende langs Nasjonal turistveg Sognefjellet, men servicefasilitetene på stedet har lenge vært modne for et løft. Nå blir stedet oppgradert.

Oscarshaug langs Nasjonal turistveg Sognefjellet. Foto: Harald Christian Eiken/vmproduksjon.no

– For å beskytte toalettet mot vær og vind har vi, framfor å bytte panel og tette tak, valgt å heise og sveise på plass ei toaletthette i stål over det eksisterende toalettbygget, sier Werner Harstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Sognefjellet i Statens vegvesen i en pressemelding.

Til å tegne overbygget har Statens vegvesen engasjert Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS.
– Rasteplassen trengte en forbedring og vi ønsket å gjøre noe som skaper ny identitet og ny energi til stedet. Oscarshaug er en værutsatt plass, av den grunn ønsket vi å lage noe solid, sier han.

Dette blåser ikke bort. Foto: Werner Harstad

Rasteplassen får nå en klar profil og overbygget blir et tydelig element på en strekning som er populær blant turister fra hele verden.

Stålkonstruksjonen er et samarbeid mellom Svinndal Gjerde og Sveiseverksted AS i Våler og Trosterud Mekaniske Verksted AS i Oslo. Selskapene fikk det prestisjefylte oppdraget i april og startet med prefabrikkeringen i juni. Stålbygget ble prøvemontert på Svinndal Gjerde og Sveiseverksted AS i Våler, før det ble demontert, fraktet til Sognefjellet og heist på plass 1200 meter over havet.

Rasteplassen på Sognefjellet under arbeid. Foto: Harald Christian Eiken/vmproduksjon.no

Prosjektet har en kostnadsramme på om lag en million kroner.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *