12v AC med fjernstyring

IndelB har oppgradert sin takmonterte aircondition med tilkobling til wi-fi og fjernstyring av kjøling. Nytt stemningsys er også en del av oppgraderingen.

Innerdelen på IndelB. Her kan du velge hvitt eller blått lys. Foto: Produsent.

IndelB, som ble lansert i Norge i fjor, har nå oppgradert sitt produktutvalg. Grunnmodellen er oppgradert og i tillegg lanserer de en «Ringlight-modell» med stemningslys. Begge har app-styring via blåtann og wi-fi.

Modellene, som egner seg godt for fricamping, driftes med 12v og kobles ikke til inverter. Men kanskje spesielt på fricamping kan det være lurt å ikke la anlegget gå hele tiden. Modellen med styring med app gir da mulighet til å overvåke temperaturen og slå på anlegget før du kommer tilbake til bobilen.

– Med AC/DC omformer, så kan du bruke landstrøm helt ned til 115v uten å belaste bodelsbatteriene når du står på landstrøm. Det er fordelaktig hvis du ferdes nedover Europa hvor nettet på campingplassene gjerne er overbelastet og har dårlig spenning, eller svake sikringer, sier Kenneth Olsen i Spot-On AS, som er importør av systemet.

Han anbefaler en batterikapasitet på minimum 1x100Ah lithium og en DC/DC lader på 70Ah.
– Dette aircondition-anlegget har så mange flere bruksmuligheter, enn kun å ha mulighet til å benytte et aircondition anlegg når du er koplet til 220v, sier Olsen.

Forskjellen på de to modellene er lyset i «Ringlight-modell». Her får du valget mellom blått og hvitt lys.

Anlegget skal i følge Spot-On egne seg for bobiler opptil 7-8 meter. Det bruker 16Ah i auto-modus, men kan trekke inntil 42Ah. Prisen ligger i størrelsesorden 31 til 36 000 kroner.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: 12 volt luftkjøling til bodelen

Del dette med andre:

  1 comment for “12v AC med fjernstyring

  1. Et forbruk på minimum 16A (ikke Ah som det står i artikkelen) er veldig mye synes jeg.
    Tre timers bruk og kapasiteten på anbefalt minimum batteri er halvert. Hva tenker redaksjonen er poenget med 12V istedet for 230V via inverter? Er forbruk mindre, bortsett fra egenforbruket til inverter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *