1200 watt solstrøm på markisa?

En ung gründerbedrift i California har tenkt nytt når det gjelder sol, strøm og solskjerming. De lar markisa produsere mer enn nok strøm til en stor bobil.

Markisa er satt sammen av smale solcellepaneler. Foto: Xponent Power.

Firmaet Xponent Power går nye veier for å tilby strøm fra solcellepaneler til nye brukergrupper. I første omgang retter de seg mot markedet for fritidskjøretøy – bobiler og campingvogner.

Litt kraftigere enn en vanlig markise. Foto: Xponent Power.

Innrullet ser markisa litt større ut enn vanlige markiser. Ikke så merkelig kanskje når den består av en serie små solcellepaneler. Det hele ser svært kraftig ut og driver seg selv med en egen motor styrt av kunstig intelligens.

Du trykker på en knapp for å kjøre ut markisa. Deretter passer den seg selv for vind og ventilerer markisa for å kunne holde seg ut selv om det blåser friskt, sier selskapet. Om det blåser alt for mye vil den også trekke seg helt inn.

Xpanse montert på en bobil. Foto: Xponent Power.

Over 1000 watt er det selskapet lover som effekt av solcellemarkisa. Det nevnes også tall opptil 1200 watt, men vi må huske at dette er målt en sommerdag i California.

De sier ingenting om hvordan den takler snø og is, men tanken er jo spennende?

Firmaet Xponent Power tar i mot bestillinger nå, men du bør kanskje legge merke til prisen før du bestiller – 10 000 dollar…

Se deres egen film her:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *