12 tonn fransk luksus for to

De produserer bare noen få hunder bobiler i året og de framstår som eierens luksusmodell. Det er Groupe Pilote som eier Le Voyageur. I januar lanserte de fire modeller i en vektklasse de færreste bobilister drømmer om, men noen gjør det.

Soverommet har en stor midtstilt dobbeltseng. Foto: Produsenten.

Pilotes lille luksusmerke har ambisjoner om å konkurrere i kvalitet med de større merkene. Med fire nye modeller på Mercedes Atego kan du trygt si at de ypper i den store klassen. De er 249 cm brede og har en lengde mellom 10 og 11 meter.

Du kan nok re opp til en gjest eller to i salongen, men dette er bobiler beregnet for to personer. Seks tonn på hver av dem. Det gir plass til en oppgitt nyttelast på rundt regnet 3000 kg.

Det er ikke mye som skiller de fire modellene fra hverandre så vi skal la detaljene ligge. Bak har de en midtstilt dobbeltseng. Og under senga er det plass til en liten bil i garasjen. Ikke bare det, men det er også en sykkelheis slik at du løfter syklene opp i bakveggen på bilen. Det skal gjøre det enkelt å ta dem fram uten å måtte kjøre bilen ut av garasjen.

Her kan du kjøre Fiat-en inn under sengene. Rett over bilen synes sykkelheisen. Foto: Knut Randem.

Det tverrstilte badet er stort og romslig med en raus dusj, dører på begge sider og mot toalettet. I dusjrommet er det både hånddusj og regndusj. Da kan det være greit med en 300 liters vanntank og litt selvbeherskelse når du dusjer. Bare så du ikke fyller den 250 liters spillvannstanken for raskt. Her er det også håndkletørker. Toalettanken er forresten på 240 liter.

God plass på kjøkkenet – spesielt i de to lengste modellene. Foto: Produsenten.

Når vi så kommer fram til kjøkkenet vil vi i de to lengste modellene se at det er kjøkkenbenken som har blitt premiert med en del av lengden i de største modellene. Dermed blir det bedre plass til den som skal lage maten. Kjøl og frys er på 225 liter – 165 av dem er i kjøleskapet, som er kompressordrevet. Ellers er det selvfølgelig stekeovn, avtrekksvifte og plass til kaffemaskinen for å nevne noe.

Salongen har to lange sofaer. Den ene i L-form. Foto: Produsenten.

Salongen har to langsgående sofaer, men med en L mot kjøkkenet. Bordet er til å folde på midten slik at det ikke tar mer gulvplass enn nødvendig når det ikke benyttes. Le Voyeageur mener selv at fem personer kan spise her. Men om serveringen ikke er for pretensiøs er det nok sitteplasser til syv personer rundt bordet. I salongen er det også funnet plass til en 28 tommers tv.

Le Voyageur ruver i terrenget. Foto: Knut Randem.

Bilens funksjoner er koblet sammen og styres fra et enkelt panel hvor både vann, avløp, strømforbruk og annet kan kontrolleres og eventuelt styres.
Bilradioen har integrert GPS og kan kobles sammen med et 360 graders kamerasystem om du vil ha utsikt rundt hele bobilen fra et fugleperspektiv.

Vi skal ikke glemme bilen under – den nye Mercedes Atego. Den er utstyrt med en motor på 300 hk og har nær sagt selvfølgelig en automatisk girkasse. Her er det luftfjæring foran og bak samt differensialsperre og en forsterket motorbrems som skal gi høy bremseeffekt. Alle lys er LED. Dieseltanken rommer 180 liter.

Og prisen? På CMT i Stuttgart var prisen på den utstilte modellen oppgitt til fra 330 000 euro. Du skal neppe putte inn mye ekstra utstyr før prisen er oppe i 4 millioner kroner i Norge.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “12 tonn fransk luksus for to

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *