12 kvm luksus for 6 personer

Han ønsket å skape et ekspedisjonskjøretøy for seg selv og sin familie. Etter en resultatløs leting etter et kjøretøy som kunne matche hans krav til teknologi og kvalitet, bestemte han seg for å bygge sitt eget.

RoadXplorer har et enkelt og stilfullt design for den som liker det slik. Foto: Beer GmbH.

RoadXplorer, skapt av Beer GmbH under ledelse av snekkermester og administrerende direktør Christian Beer, setter en ny standard for mobilt liv. Dette spesielle kjøretøyet, som har plass til opptil seks personer og strekker seg over 12 kvadratmeter, er resultatet av over to års dedikert utvikling og bygging. Christian Beer har spesialisert seg på eksklusive bomiljøer siden 1981.

Resultatet er RoadXplorer, bygget på en 4×4 Mercedes Arocs med 350 hk. Denne bobilen har blitt nesten fire meter høy. Den integrerer sømløst effektiv motorteknologi, høykvalitets elektronikk om bord, et Webasto gulv- og veggvarmesystem, og et avansert vannfiltreringssystem.

Dette er bobilen for uveisomme strøk. Foto: Beer GmbH.

Eksteriør som tåler alt
Bodelen er utformet med værbestandig lerk. Den spesielle kombinasjonen av lerk og svart stål skaper en slående estetikk, komplementert av høykvalitets aluminium brukt til vinduer, dører, bakluke, 3-i-1 bakløft, oppbevaringsbokser og takstativer.

Det uvanlige valget av lerk ble inspirert av vikingene, som beskyttet tre med salt, noe som gjør eksteriøret motstandsdyktig mot saltkorrosjon, heter det i en pressemelding. Det er delte meninger om denne måten å beskytte lerk på er skadelig eller ikke.

Pressemeldingen er for øvrig sendt ut av gulvleverandøren Himacs som har levert gulvbelegg med tilsynelatende endeløse CNC-mønster frest inn i belegget.

Gulvet skal være perfekt for gulvvarme, lett å rengjøre, robust og motstandsdyktig mot vann, frost og UV-lys. Gulvet strekker seg sømløst fra inngangspartiet gjennom spiseområdet til badet. Det kreative diamantmønsteret gir også økt sklisikkerhet.

Dusj og toalett deler rom. Dusjkaret er nedfelt i gulvet. Foto: Beer GmbH.

Funksjonell luksus
RoadXplorer redefinerer luksus med et velutstyrt kjøkken med myke matte overflater, lette møbelstøttepaneler og høykvalitets italienske materialer.

Spiseområdet kan omdannes til et komfortabelt seng for to, med ekstra oppbevaring integrert i hele kjøretøyet.

Dusjen har sorte designerarmaturer i et vannbesparende design. Vannet varmes av strøm generert av solcellepaneler på taket, supplert med en ekstra varmtvannsbereder og generator. En liten vaskemaskin har også fått plass i bobilen.

Starlink sikrer internettforbindelse globalt, noe som gjør RoadXplorer til et ideelt valg for den verdensreisende. Christian Beer og hans familie har allerede planlagt sin neste ekspedisjon etter en eventyrlig tur gjennom Balkan: en Pan-Amerikansk tur i Sør-Amerika.

RoadXplorer er for eventyrlystne sjeler som ønsker å utforske verden og uveisomme områder. Og kanskje en inspirasjon for deg som ikke finner bobilen du leter etter og ønsker å bygge noe selv? I en slik bobil velger du spesifikasjonene selv.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *