11 tips til familiepåske i Sverige

Snart braker det løs med påskestemning og fri for de aller fleste av oss. I nabolandet skjer det mye spennende i påsken for hele familien.

Hva er hemmeligheten med de store påskeeggene i Borås dyrepark? Det skal barna finne ut av. Foto: Brainforest 2.

Det lover i hvert fall «Opplev Sverige» og frister med påskeparader, heksevandring på slott, påskemarked i historiske omgivelser og eggmysterium i dyrepark. De deler 12 grensenære påsketips:

I Borås dyrepark har det dukket opp fem gigantiske påskeegg og zoologene og dyrepasserne trenger hjelp av barna til å løse eggmysteriet. På scenen i Simbaland bys det på sang og dans med Simba og påskeharene Gos-Nos, Snubbletass og Garv.

På Daftö camping I Strømstad er det piratpåske. Piratene tar over over Daftö og arrangerer morsomme aktiviteter som skattejakt i skogen, påskemesterskap og påskeverksted. I restauranten blir det også underholdning. Aktivitetene inngår i overnattingsprisen.

På Daftö tar piratene over i påsken. Foto Kristina Gillerstedt.

Påskemarked og hekser
I historiske Wadköping blir det 2. april påskemarked. Blant de skjeve, gamle trehusene kan du kjøpe håndverk, mat, påskeegg, påskepynt, og alt annet som hører påsken til. I teaterlеven kan barna leke, skrive påskebrev, og gå på eggjakt etter eggene som høna Walborg har gjemt. Bobilplassen ligger bare et lite steinkast fra slottet og sentrum.

Påskemarked og stemning i Wadstena. Foto: Visit Örebro.

På Örebro slott fra 1300-tallet blir det aktiviteter for store og små i hele påsken. Bli med på guidet heksetur i slottets saler og ganger, hils på spøkelset Laban eller utforsk utstillingen Manga Royals, som tar for seg kongelig historie i mangastil.

Påskeaften er det klart for den populære familiefesten Blеkullesnurren pе Stortorget i Säffle. Der er alle “påskekärringer”, påskeharer, kyllinger og kaniner velkomne til en herlig feiring. Det blir ponniridning, livlig dans rundt påskeriset, musikk og underholdning.

Påskekjerringer i Såaffle.

På Sommarvik camping i Årjäng blir det i år flere morsomme påskeaktiviteter for campinggjestene. De arrangerer både ansiktsmaling, påskeeggjakt, rebusløp og musikkquiz i påsken. For de voksne fristes det med relax-avdeling eller vedfyrt badstue ved sjøen.

“Halve” Varberg tar det første badet i påsken. Foto: Visit Varberg.

I Varberg går det årlige «påskdoppet» av stabelen på skjærtorsdag. Da samles små og store på Barnens badstrand ved Kallbadhuset for å ta årets første bad.

Påske på Tjoloholm slott. Foto Will Rose.

Like over grensen, i Arvika, blir det arrangert en koselig påskeparade gjennom byens gater. Alle påskeharer og påskekjerringer er velkomne på skjærtorsdag. I følge svensk folketro er en påskekjerring en heks som flyr på sopelim til Blokksberg skjærtorsdag. Alle utkledde barn fеr påskebrev med godteri.

På Tjolöholm slott i Halland går den store påskeeggjakten av stabelen fra skjærtorsdag til andre påskedag. Inne i låven venter påskeharen og påskeverkstedet, og utenfor finnes det stylter og muligheter for en hest- og vogntur.

Og til slutt anbefales tranedansen ved Hornborgasjøen. Den har vi skrevet om tidligere og du kan lese mer her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Vestkusten er mer enn Strømstad

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *