11 mennesker drept på norske veier i feriemåneden

De fleste fylkene har ingen trafikkdrepte i juli, men det er et stykke å gå før vi er på null, mener Trygg trafikk. Foto: Trygg trafikk.

Antallet drepte i trafikken i feriemåneden juli fordeler seg på syv fylker. Rogaland og Hordaland skiller seg negativt ut med tre drepte hver i trafikken.

Ingen ble drept i juli-trafikken nord for Dovre. Heller ikke Møre og Romsdal og Hedmark hadde trafikkdrepte i juli. Den sammenhengende trygge “sonen” er derfor temmelig lang.

Foruten de to fylkene som skiller seg negativ ut ble det drept en person i hvert av fylkene Akershus, Oppland, Vestfold, Aust-Agder og Sogn og fjordane.

– Antallet omkomne understreker nok en gang hvor mye innsats og arbeid som gjenstår før vi når visjonen om null drepte og null hardt skadde i trafikken, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Sommermånedene juni, juli og august er høysesong for trafikkulykker i Norge, og det er de samme typiske årsakene som går igjen, forteller Johansen.

– Folk kjører gjerne lengre enn normalt, og de kjører på nye, ukjente veier. De tar også gjerne litt større sjanser fordi man er mer utålmodig. Det kan for eksempel gi seg utslag i flere forbikjøringer du ellers ikke ville ha tatt, sier han.

– Husk at reisen kan være en fin del av opplevelsen, øk oppmerksomheten og konsentrasjonen på vei til og fra ferieopplevelsene, oppfordrer Trygg Trafikk-rådgiveren.

Blant de drepte i juli-trafikken var det fem motorsyklister, fem bilførere og kun en passasjer.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *