100 dager til Tour de France starter i Danmark

Med 100 dager igjen til oppstarten av verdens mest ikoniske sykkelritt i Danmark, startet nedtellingen med en rekke arrangementer i de fem start – og målbyene.

Danskene lader opp til Tour de France. Foto: Elliott Hope Studio.

Fra 1. til 3. juli er Danmark vertskap for verdens største sykkelarrangement. I de fem start- og målbyene – København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg – ble denne milepælen sparket i gang i går med festligheter i nærvær av de fem ordførerne og representanter for arrangørene. Og markeringene fortsetter i dag.

Totalt skal sykkelrittet tilbakelegge en distanse på 394 kilometer i Danmark. Selv om syklistene nok selv ikke får så mye tid til å ta inn landskapet og de kulturelle høydepunktene underveis, blir tilskuerne til Tour de France kjent med Danmark som sykkelland gjennom de tre etappene.

Tour de France er en stor fest og løypa kranses i Frankrike av bobiler som følger en eller flere etapper. I år blir det ikke så langt å reise om du vil oppleve denne festen. Om danskene vil være like liberale som franskmennene når gjelder parkering langs løypa vites ikke, men det finnes også bobilplasser og campingplasser langs løypa. Samtidig vil flere midlertidige overnattingssteder dukke opp.

Franskmennene er svært liberale langs løypa. Så lenge du parkerer utenfor den hvite linja, går alt. Om danskene er like liberale gjenstår å se. Foto: Knut Randem.

Etappe 1: København
Første etappe på 13 kilometer fokuserer på den danske hovedstaden. Ruten tar deg forbi kjente attraksjoner og historiske bygninger i byen, som Amalienborg slott, Dronning Louises bro, Den lille havfrue og den fargerike havnefronten.

I København kan du parkere bobilen i Københavns Autocamper Park, vi antar at Citycamp dukker opp igjen og du kan bo på Absalon camping eller på lille Charlottenlund camping om du ikke velger noe lenger fra byen.

Etappe 2: Roskilde – Nyborg
Andre etappe er på 199 kilometer og starter ved katedralen i Roskilde. Via den gamle vikingbyen sykler syklistene gjennom et istidslandskap mot de tre mest utfordrende stigningene rundt Vig. Sluttspurten over Storebæltsbroen tegner til å bli en spennende avslutning på etappen, før syklistene kommer i mål i Nyborg på Fyn.

I Nyborg kan du for eksempel bo på Nyborg camping. Da har du kort vei å gå om du vil se syklistene kommer susende over Storebæltbroen.

Nyborg strandcamping ligger, som navnet indikerer, tett på stranden, men også tett på Storebæltbroen. Foto: Knut Randem.

Etappe 3: Vejle – Sønderborg
Siste etappe på 182 kilometer avholdes på Jylland. Etappen starter i det kuperte Vejle og går mot UNESCOs verdensarvsteder som Jelling – kjent for vikingrunesteinene – og Christiansfeld – grunnlagt av hermhuterne – Brødremenigheten i 1773. Sprinten til mål avsluttes i Sønderborg.

I Jerlev vil det dukke opp en større plass hvor opptil 1000 bobiler kan overnatte. Den blir nok bare en av flere improviserte bobilplasser.

Når de tre etappene er unnagjort, fortsetter de øvrige etappene i Frankrike – om du har lyst til å følge etter. Se letour.fr for ytterligere informasjon om etapper og løyper. Vær oppmerksom på at flere av artiklene vi har lenket til i teksten over er fra tidligere år.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *