10 land samarbeider om populære bobilovernattinger

I 10 europeiske land er det mulig å overnatte gratis på gårder, hos håndverkere, utenfor pøbber, fabrikker, destillerier og andre som kanskje har noe du vil kjøpe.

Bobilverden.nos medarbeider overnatter her på en vingård i Bordeaux. Foto: Knut Randem.

Siden 1993 har France Passion sørget for at hundretusenvis av bobilreisende har kunnet parkere gratis på de over 2 000 franske vingårdene i France Passions bobilguide, som kommer i nytt opplag hvert år. Dette har ikke overraskende blitt en attraktiv måte å reise på for vin-interesserte bobilturister.

Slike guider med hovedfokus på gårdsturisme har siden spredt seg til 10 europeiske land, og Nortrip ble etablert i Norge i 2021.

Du kan lese mer om tilbudet i de enkelte landene her.

– Vi så et udekt behov i Norge. Selv om det ikke er mange vingårder i Norge, er vi veldig gode på lokalmat! Vår Nortrip-guide inneholder derfor en oversikt over idylliske steder som ofte tilbyr nydelig norsk lokalmat og drikke, samt andre unike opplevelser, sier daglig leder i Nortrip, Patrik Alesand.

Ole Schnack (med caps) fra Landvergnügen møtte Patrik Alesand (f.v.), Bjørnar Valbø og Eivind Briseid i Nortrip i Marseille for to år siden. Foto: Privat.

Neste uke arrangeres den årlige FEFI-konferansen i Norge for første gang. FEFI er et felleseuropeisk nettverk bestående av 10 nasjonale organisasjoner som produserer noen av de største reiseguidene i Europa. Det er det norske medlemmet, Nortrip, som er vertskap i sin hjemby Grimstad.

Alesand forteller at de siden oppstarten har opplevd en syvdobling i antall Nortrip-verter. Denne sterke veksten har blitt lagt merke til i Europa og USA, og nå kommer altså ledelsene fra de største europeiske og amerikanske reiselivsbedriftene i samme segment til Grimstad for å hente inspirasjon og lære mer om Nortrip.

De 10 guidene er utviklet fra gårdsturisme, men opplevelsene er høyst forskjellige. Her fra norske Røyland gård. Nå er også andre aktører enn gårder med i guidene. Foto: Nortrip.

Denne måten å reise på har vist seg å bli veldig populær i hele verden. Dette har også investeringsselskaper lagt merke til. Nylig ble det investert nærmere 400 millioner kroner i Nortrips amerikanske søsterbedrift, Harvest Hosts. Harvest Hosts har siden kjøpt opp Brit Stops og er derfor med i FEFI.

De to foregående årene har Nortrip deltatt på FEFI-konferansen i Berlin og Marseille, men i år finner den altså sted i Grimstad.

Nortrip-guiden, France-Passion og resten av FEFIs reiseguider selges som opplevelsesguider, og målet er at de reisende skal bli introdusert til spennende lokalmat og unike opplevelser. For mindre turistaktører utenfor byene, betyr det en kjærkommen økt tilstrømming av interesserte kunder, framhever Nortrip.

– Vi gleder oss også til å vise frem Grimstad og Norge til Europa! avslutter Alesand.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Gratis overnatting på 6 100 steder for 20 000 bobiler

Del dette med andre:

  4 comments for “10 land samarbeider om populære bobilovernattinger

  1. Hva består samarbeidet i rent praktisk. De reklamerer for hinannen, men du må vel stadig kjøpe hver enkelt land. Kan man f.eks. kjøpe de andre land hos Nortrip eller må man kjøpe i de enkelte land, med det besvær det medfører.

  2. Et konkret samarbeid om en felles app eller felles medlemskap hadde vært bra for alle oss som gjerne ikke er så lenge i hvert land og som ikke vet på forhånd hvilke land vi ender opp i.

    • Hei, Magne! Vi er helt enig i at dete hadde vært praktisk for sluttbrukeren! Tanken har vært drøftet, men enn så lenge er det så store lokale forskjeller at en slik felles app/guide som skal dekke alle forskjeller er urealistisk på nåværende tidspunkt. Selv om man kanskje ikke er så lenge i hvert land, er det ikke mange overnattingene som skal til før man har tjent inn guiden for hvert land 🙂 Du finner de fleste andre guider i nettbutikken vår: https://shop.nortrip.eu/collections/fefi-2023?ref=nortrip

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *