10 høstferietips for hele familien i Sverige

Høstferien er i anmarsj og rett over grensen er det duket for moro for hele familien. Dra på oppdagelsesferd under jorda, la deg skremme eller oppdag Sveriges største badeland.

Sverige lokker med aktiviteter for både de minste og de litt større barna, som lett kan kombineres med en spennende ferie for de voksne.

Legg ut på oppdagelsesferd i gruver 80 meter under bakken, dra på spøkelsesvandring på Sveriges mest hjemsøkte slott, opplev lysvandring i en gammel festning eller møt zombier og monstre på Liseberg – som forvandles til Nordens største skrekkdestinasjon om høsten. Her tipser Opplev Sverige om aktiviteter for store og små i høstferien.

Halloween på Liseberg

Halloween på Liseberg. Foto: Peter Kvarnström.

Fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg inviterer til skikkelig guffen stemning fra 6. oktober, da startskuddet går for Halloween.

Fem skrekkhus, to skrekkområder, 35 attraksjoner, 250 skuespillere, 110 tonn gresskar og godbiter til alle barn er noe som venter besøkende i den populære fornøyelsesparken. I år kommer også en tidligere favoritt tilbake – Haunted Mansion.

Under Halloween på Liseberg forvandles hele parken til en fargerik høststorm med både ugagn, kos og skikkelig skumle opplevelser. Her er det virkelig noe for enhver smak, alt fra mystiske godteeventyr til skrekk og skremming.

Spøkelser på Daftö Resort

«Spöktober» på Daftö Resort i Strømstad. Foto: Daftö Resort.

Daftö Resort i Bohuslän inviterer små og store barn til skumle aktiviteter under “spöktober”. Fra onsdag-lørdag i uke 40, 41, og 42 kan du oppleve en rekke aktiviteter på Daftöland, som gresskarutskjæring, ansiktsmaling, spøkelseshistorier, karusellturer, spill og skumle filmer i Kråkeslottet og mye mer.

Også på resorten skjer mye moro, her kan gjestene delta på spøkelsesgolf, refleksjakt, spøkelsesfest med mat og show, i tillegg til spøkelsestog for de som er ekstra tøffe. Mange av aktivitetene er inkludert for de som bor på Daftö og andre kan bookes separat.

Eventyrvandring under jorden i Dalarna

Heftige opplevelser under bakken i Äventyrbruva Tuna Hästberg. Foto: Visit Dalarna.

I Dalarna er gruvetradisjonene lange og regionen har flere spennende gruver som det går an å besøke.

I eventyrgruva Tuna Hästberg trer du inn i et månelignende landskap med mørke kriker, kroker og ganger. Her finnes det underjordiske saler åtti meter under bakken, innsjøer med krystallklart vann og iskalde rom. Som besøkende kan du vandre fritt omkring og oppleve gruven slik den var ved nedleggelsen av gruvedriften på 60-tallet.

Vil du utforske den under vann er dette også mulig for dykkere. I gruvens finnes også en underjordisk badstue, hvor du kan svette av deg 80 meter under jorden.

Besøk Sveriges mest hjemsøkte slott

I Örebro slott gjemmer det seg mange spennende historier. Foto: Visit Örebro.

Örebro slott ligger midt i sentrum av byen og nysgjerrige barn vil garantert sette pris på et besøkt hit. Slottet skjuler mørke historier fra fortiden om hekser, fanger og ånder og nå får alle som tør sjansen til å høre historiene om slottets mørke side.

Lys & Rys i Varberg

Stemningsfull vandring i hitoriske omgivelser i Varberg under Lys och Rys. Foto: Natalie Greppi-23.

Lys och Rys arrangeres på Hallands kulturhistoriske museum i Varberg og er en lysvandring som går gjennom underjordiske ganger og hvelv.

En gammel saga skal ha det til at en konge gjemte en skatt på Varberg festning og at den voktes av mystiske vesen. Bli med assistent Müsling ned i festningens underjordiske ganger på jakt etter skatten.

Lys och Rys er en del av en rekke lysarrangementer i Varberg utover høsten som går under navnet Rys och Mys.

Tropiske eventyr på badelandet Lost City

Barna kommer garantert til å trives i badelandet Lost City. Foto: Gustavsvik.

Ute begynner det å bli mørkt og kaldt, men inne på Sveriges største badeland, Lost City i Örebro, er det deilig temperatur og tropisk stemning hele året!

Her kan ungene boltre seg blant palmer, fossefall, mystiske ruiner, klatrevegg, bølgebasseng, boblebad og hele seks heftige sklier – deriblant den over 200 meter lange Treasure Hunter! For de minste finnes det et bade-lekeland med minisklier, og i tilknytning til bassenget ligger både relax-avdeling og en asiatisk restaurant. Vil dere bli over natten, ligger den 5-stjerners campingplassen Gustavsvik rett ved siden av.

Lær om den berømte Dalahesten

Sett ditt eget preg på den kjente Dalahesten. Foto: Anna Holm/Visit Dalarna.

Ta turen til idylliske Nusnäs og se hvordan dalahesten fortsatt spikkes og males for hånd – og prøv selv å male en! Med sin 400 år lange historie startet av skogarbeidere som spikket ved bålet, har Dalahesten blitt verdenskjent, spesielt etter å ha vært med på verdensutstillingen to ganger.

Surfing og bad på Sveriges riviera

Varberg Kallbadhus i maurisk stil. Foto: Hanne Marit Tobiassen.

Halland er kystdestinasjonen sør for Gøteborg som har noen av Sveriges vakreste strender, og selv om luften er blitt kaldere og temperaturen i havet har sunket finnes det fremdeles mange muligheter for herlige strandopplevelser.

Prøv badstue og et forfriskende bad på det historiske badehuset i Varberg eller ta med familien på surfekurs i den kjente surfedestinasjonen Apelviken. Ønsker dere litt roligere aktiviteter har også regionen flere koselige småbyer man kan besøke og fine turområder.

På to hjul i Arvika

Arvika har mange fine MTB-løyper for terrengsykling. Foto: Visit Arvika.

Ved Ingestrand, 5 km fra Arvika, ligger det flere terrengsykkelløyper som egner seg for en aktiv høstferie. Kan fint kombineres med en fottur opp til Storkasberget for en vakker utsikt over Arvika. Eller prøv Jössefors pumptrack! Banen har et samlet areal på over 1700 m2 og er delt inn i 2 seksjoner, en mindre sløyfe for uerfarne og litt yngre brukere og hovedpumptrack.

Pumptrack-banen er 215 meter lang og inneholder store kurver, hoppseksjon og skjulte forflytninger for viderekomne syklister. Avslutt gjerne med en deilig kinokveld på Palladium! Overnatting på Ingestrands Camping.

SPA for alle

Høsten er en fin tid for egenpleie og spa. Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com.

Spa er ikke kun for voksne, i Vest-Sverige finnes det flere lekre spahotell som tilbyr familie-SPA . Noen av de er: Lundsbrunn Resort, VANN nær Munkedal og Tanumstrand Resort i Grebbestad, Smögens Hafvsbad, Strömstad Spa & Resort, Nääs Fabriker og Marstrands Havshotell like utenfor Gøteborg.

Tekst: Redaksjonen
Kilde: Opplev Sverige

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *