Lysene slukkes i bommene

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet slukkes samtidig. Nå blir det altså slutt på kvitteringsblinket ved passering av bomstasjonene.

Nå slutter det å blinke. Foto: Statens vegvesen.

Statens vegvesen forteller i en pressemelding at slukkedatoen er satt til 6. april 2019.
Det er flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned. Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

Ett av flere tiltak i bompengereformen
– Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet. Han sier videre at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Kan ta noe tid før stolpene fjernes
Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på ekstern høring der både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill. Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner 6. april 2019.

– Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim.
Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg.

Passeringsopplysninger på «Min side»
Opplysning om passering og priser får du heretter hos det bompengeselskapet som du har tegnet AutoPASS-avtale med via «Min side».

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Vil bli i Norge, selv om grensene åpner

For et halvt år siden oppga hele 6 av 10 av de som skulle på sommerferie at de planla å Read more

Regjeringen åpner for reiser til Danmark

15. juni åpnes Norge for reisende fra Danmark. Samtidig kan nordmenn reise til Danmark. Andre land kan bli åpnet samtidig.

  1 kommentarer til “Lysene slukkes i bommene

 1. Bent Kjeldsen
  13. mars 2019 at 10:10

  Bra, har jo ingen hensikt men istedenfor et grønt «krys» kunne det ha stått «TAKK»

 2. Gunnar J
  13. mars 2019 at 18:51

  Brukere må i alle fall sjekke godt om faktura stemmer med sine faktiske passeringer.
  Det går som oftest bra, men jeg har nylig fått registrert passering ‘langtvekkistan’ utenfor min allfarvei med tungbiltakst på reg.nr. for personbilen.
  Det var ingen problem å få det korrigert / slettet ved henvendelse til bomselskapets servicekontor, men det viser jo at kundene må passe godt på med loggføring slik at det kan holdes orden i sysakene.

 3. Ulrik Ulveseter
  18. mars 2019 at 14:42

  Det er en grei måte å få dempet klager og motstand fra bilister angående bompenger. “Ute av øye ute av sinn” er det et ordtak som heter, det er vell baktanken med å fjerne kvitterings lyset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *