Halland satser på bobiler

Peter Angergård og Annika Friberg er vertskap på Åsa Camping & Havsbad.

Campingplassene i Halland i Sverige ønsker å trekke til seg flere bobilister. Formannen i Camping Halland, Peter Angergård, driver selv Åsa Camping & Havsbad i Kungsbacka sammen med familien. Her øker stadig antall bobil-besøk.

Organisasjonen Camping Halland omfatter plasser i Kungsbacka, Varberg, Hylte, Falkenberg, Halmstad og Laholm.
Tilfeldigheter førte oss til Åsa, som viste seg å være en perle, akkurat der landskapet endrer seg fra Bohoslänske klipper til Hallands lange sandstrender.
Åsa er en av de klassiske badestedene på Vestkysten. Her har det vært campinggjester i telt siden 1920-tallet, og etablert campingplass siden 1934.
Tettstedet Åsa ligger ca 25 km syd for kommunesenteret Kungsbacka, noen raske mil sør for Gøteborg. Her er rike muligheter for vandreturer, eller med sykkel langs Kattegattleden. Den 370 km lange sykkelleden er Sveriges første, og går fra Gøteborg i nord til Helsingborg i sør.

Fine plasser for bobiler rett på utsiden, med strøm og tilgang på alle servicetilbud.

Ikke alltid like lett å finne plass til større bobiler inne på selve campingen. Denne gang gikk det bra.

30-talls bobiler
Peter Angergård og kona Annika Friberg har drevet Åsa Camping & Havsbad i 10 år. Kommunen eier grunnen. Her er 210 plasser, herav 90 fastliggere. Etter som plassen er fra 1934, er området begrenset og ikke alltid så lett tilgjengelig for lengre bobiler. Derfor er det gjort plass for større bobiler rett på utsiden. Her er det strøm, og gjestene har full adgang til alle fasiliteter.
– Vi har plass til et 30-talls bobiler nå, alle på gress. Gruslagt parkeringsplass er forbeholdt gjestene til badestranden. For plassene lengst vekk fra resepsjonen tar vi noe lavere døgnpris, forteller Peter Angergård.
– Vi ønsker bevisst å satse på å få flere bobilister hit, og helst legge forholdene til rette slik at de blir værende noen dager. Det gjelder for alle campingplassene i Halland. Og vi ønsker flere norske bobiler hit. I dag er det flere tyskere her enn nordmenn, fortsetter han.

Deilig badestrand, med restaurant, så nærme det går an. Bakeri, dagligvare og flere andre spisesteder 200 meter unna.

Nordmenn er fleksible
– Norske bobilister er så enkle å ha med å gjøre, skyter Annika Friberg inn. – De er vennlige, og de innretter seg. De betaler det det koster, og de står gjerne flere dager. En mer typiske svensk bobilist vil ha det billigste mulig, men likevel utnytte servicetilbudene fullt ut, sier hun.

Åsa Camping & Havsbad har historie tilbake fra 1934, som Hallands første etablerte campingplass.

– Nordmenn er mer fleksible og interessert i å finne positive løsninger. Tyskere og svensker kan være mer firkantet. Men vi stiller opp for alle og bestreber oss på å yte god service, tilføyer Angergård.

– Positivt overrasket
– Vi så denne plassen på nettet og ble positivt overrasket. Når du ikke er kjent, kan du jo møte hva som helst. Her er det rent og ordentlig, og fantastiske omgivelser, sier ekteparet Tor og Bente Jakobsen fra Tønsberg.

Bente Reitan Jakobsen og Tor Jakobsen, med syv år gamle Robin, kommer gjerne tilbake til Åsa.

De tilbringer et par dager i sin Bürstner Natto t720, kjøpt svært pent brukt.
– Vi valgte bil med omhu, ville ha nettopp en planløsning med toalett og bad bakerst, lengst vekk fra kjøkkenet. Vi er ferske med bobil, og hvis vi kan komme til steder som dette, har vi mange flotte turer foran oss, sier de to.

Fjerde året på rad
– Dette er fjerne året vi er her på rad. Det sier vel i grunnen alt, sier familien Nordheim fra Oppdal.

I år reiser de med to andre familier, familien Godtland Hoel og Loe Volden, også fra Oppdal.
– Vi ringte og fikk beskjed om at det var fullt. Men vi visste at Peter alltid klarer å finne på noe lurt, og nå har vi plassert oss sammen og utnyttet en av plassene rett på utsiden. Så her blir vi en stund, sier de.

Familiene Nordheim, Godtland Hoel og Loe Volden fra Oppdal er godt fornøyd med å være på en flott campingplass i tilknytning til en flott badestrand.

Tekst og foto: Per Olav Berg for Bobilverden

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *