Enklere vektendring for alle

Fra 1. januar 2016 ble det enklere å endre vekte opp og ned rundt 3500 kg for biler i kjøretøygruppe M og N registrert før 15. september 2012. Nå blir den samme endringen mulig for nyere biler.

Nå kan også nyere biler endre vekta opp eller ned. Foto: Knut Randem.

Fra 14. januar 2019 gjelder den samme regelen for biler registrert etter 15. september 2012. Ordningen blir samtidig utvidet til å gjelde alle tilhengere under 7500 kg.

Slik ble forslaget beskrevet i den første endringen:
” I dag er det sånn at mange fabrikanter ikke har noen metoder for hvordan kjøretøyet kan bygges om til en annen største tekniske vekt. Flere av fabrikantene oppgir at de ikke kan gi noen forslag til metoder om tekniske endringer fordi kjøretøyene er identiske i mange vektutførelser og at de ikke kan angi fiktive endringer til offentlig myndighet. De kan derimot garantere for endret totalvekt uten at det gjøres fysiske endringer på kjøretøyet.”

Begrunnelsen har ikke endret seg og samferdselsminister Jon Georg Dale opplyser at den samme endringen nå gjelder for de nyere bilene.

Da Bobilverden.no skrev om saken i 2015 lovte daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen å se på en endring også for nyere biler. Det er den endringen som nå er gjennomført.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Enklere ned i vekt
Les også: Enklere å endre vekt
Les også: Enklere vektendring for nyere bobiler

Del dette med andre:

  3 comments for “Enklere vektendring for alle

 1. Jon Askjem
  17. januar 2019 at 17:44

  Vil dette også gjelde fra 4250 kg til 4500kg?

  • Redaksjonen
   23. januar 2019 at 10:26

   Det vil gjelde i alle sammenhenger – dersom det kan dokumenteres at bilen kan oppgraderes. Før var et av problemene at om du først hadde oppgradert vekta så fikk du neppe lov til å nedgradere igjen. Derfor er dette spesielt interessant opp og ned rundt 3500 kg f.eks. ved eierbytte.

 2. 18. februar 2019 at 18:16

  Dersom det blir enklere, blir det billigere. Fekk pris på kr4500. Er de rett pris. Er det forhandler som
  bestemmer prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *