En Tesla blir campingbil

Denne påsken vises for første gang en Tesla Model S bygget som campingbil. Tesla Roamer er navnet og den vises på et arrangement i Michigan.

En Tesla campingbil har selvfølgelig solcellepanel.

Det er en Tesla Model S P90D som bygges om til en campingbil av en Travis Rabenberg. Det er ukjent om han har tilknytning til Tesla, men han skal samtidig presentere en elektrisk skolebuss.

Utvikleren har ganske enkelt erstattet bakdelen på bilen med en campingdel. Den minner om et lignende konsept som passet til Saab for noen tiår siden.

Det er Teknikens Värld som omtaler Tesla Roamer. I følge bladet har campingdelen et oppfellbart tak. Da skal det bli ståhøyde, soveplass, toalett og vask. Taket er selvfølgelig utstyrt med solcellepaneler.

Utvikleren mener i følge bladet at det skal være mulig å få en Tesla Roamer opp i en hastighet på 240 km/t. Normalt gjør Tesla Model S P90D 0 til 100 km/t på 3,3 sekunder.

Nedfelt tak og klar for høy fart.

Når fartsrekorden for campingbiler er slått skal Travis Rabenberg kjøre bilen tvers over USA med World Expo 2020 i Dubai som mål. Du kan med andre ord ikke vente å se denne hos en forhandler med det første.

Etter beskrivelsene vil den etter alt å dømme ikke bli godkjent for engangsavgift for bobil i Norge. Men tanken er interessant. Tesla kan jo dette med rekkevidde.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Kommune stengte for bobiler for å unngå koronaspredning

På det nedlagte fergeleie ved Bremsnes på Averøy har det vært en uoffisiell og populær bobilplass. Nå har kommunen stengt Read more

Ny E6 i Soknedal åpner i dag

Ingen offisiell åpning med taler og pomp og prakt i dag, men det er i dag 6,5 km ny E6 Read more

  1 kommentarer til “En Tesla blir campingbil

 1. Eyvind Nistad
  1. mai 2019 at 12:20

  Så lenge den er elektrisk så er det jo kr 0 i engangsavgift og mva – det er er bedre enn bobilavgift som det var nevnt i artikkelen

  • Redaksjonen
   2. mai 2019 at 10:18

   Det har du helt rett i, men ingen vet hvor lenge elbiler slipper engangsavgift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *