Bærbar strøm for de med behov for noe ekstra

Umiddelbart er det ikke så tydelig hvilken betydning dette produktet har for reisende i bobil. For de fleste har det nok heller ingen betydning. Men for noen…

Dometic har lansert ny batteribank for den frie fugl. Foto: Dometic.

Det er kanskje først og fremst den ihuga fricamperen som kan ha behov for Dometics nye bærbare batteribank – PLB40. Har du en ekstra kjøleboks i garasjen så skal denne i følge Dometics være midt i blinken.

Den skal kunne drive en kompressorkjøleboks i 40 timer, 12v-apparater og usb-tilbehør. Og det kan jo være en avlastning for bodelsbatteriet, men produktet er nok først og fremst beregnet for fleksibel bruk utenfor bobilen og i bobiler med liten batterikapasitet.

PLB40 veier 7,5 kg og måler 19x19x25 cm. Foto: Dometic.

PLB40 utnytter de siste utviklingene innen batteriteknologien. Dometics bruker litiumjernfosfatbatterier (LiFePo4) og batterienheten er i følge Dometic lett, kompakt og i stand til å levere stabil strøm i lang tid sammenlignet med litium-ionbatterier som finnes på markedet nå.

PLB40 har mange mulige strømkilder for: 12v kjøretøykontakt, solcellepanel eller vekselstrøm. Dette gjør at batteriet kan lades mens du kjører.

Batteribanken har en innebygd 8A lader. Den yter 512Wh, 40Ah og fungerer fra 0 grader og opp til +50. Vekten er 7,54 kg og den er kun 25 cm høy. Prisen ligger et sted i nærheten av 700 Euro.

Oppdatert:
Dometic vant den prestisjefylte designprisen iF Design Award 2019 for sitt innovative designkonsept med Dometic PLB40. Det er verdens eldste uavhengige designorganisasjon, Hannover-baserte iF International Forum Design GmbH, som deler ut utmerkelsen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Dometic

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Stive bein, luft i buken og annet stæsj for bobil

Bobiler bygges på varebiler med et langt lavere tyngdepunkt enn det de får når påbygget er på plass. Løsningen sitter Read more

Ford med internettilkobling som standard

Ford gjør internettilkobling til standardutstyr på de aller fleste av sine nyttekjøretøy. For bobiler blir enkle oppdateringer og alarm blant Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *